Bioscopen zijn het zat en bereiden zich voor op heropening

Bioscopen zijn het zat en bereiden zich voor op heropening

Al sinds de nieuwe lockdown halverwege december zijn de bioscopen in Nederland dicht. Ook tijdens de persconferentie van vorige week bleef goed nieuws uit. De theaters zijn het nu zat en bereiden zich zelf al voor op heropening, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) vandaag.

Twee dagen na de première van Spider-Man: No Way Home (2021) moesten de bisocopen de deuren sluiten. Vele filmliefhebbers wijk(t)en wanhopig uit naar België en Duitsland, waar de theaters nog gewoon bezoekers mogen ontvangen. De sector laat weten dat het hier ook veilig kan.

De NVBF roept op om bioscopen en filmtheaters uit de lockdown te halen en te openen met een QR-code of met de anderhalvemeter-maatregel en een mondkapjesplicht. Open tot 17:00 uur is volgens de sectorvereniging geen optie, omdat daarmee onvoldoende omzet kan worden gedraaid.

Ook voegt NVBF eraan toe dat een bioscoopervaring kan bijdragen om mensen, en specifiek de jongeren, uit het sociale isolement te halen waar we momenteel allemaal mee te maken hebben. Over een concrete openingsdatum heeft de NVBF het nu nog niet. De eerstvolgende persconferentie vindt plaats op 25 januari. Hopelijk krijgen de bioscopen dan goed nieuws of wordt er ten minste meer perspectief geboden voor de sector.

NVBF

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws