Netflix start productie Hitchcock-remake 'The 39 Steps' met Benedict Cumberbatch

Netflix start productie Hitchcock-remake 'The 39 Steps' met Benedict Cumberbatch

De roman The 39 Steps, geschreven door de Schotse schrijver John Buchan in 1915, is een van de populairste boeken onder filmmakers. In 1935 verfilmde niemand minder dan Alfred Hitchcock het verhaal, The 39 Steps (1935). Niet alleen het publiek was er over te spreken, maar ook de regisseur zelf. Het werd een van zijn meest favoriete films ooit. Na Hitchcock deden nog drie regisseurs een poging en nu ziet ook Netflix succes in het verhaal. Deze keer echter niet als een film, maar als een serie met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch, The 39 Steps.

Het oorspronkelijke verhaal zoals geschreven door Buchan, gaat over Richard Hannay die ingelicht wordt over een complot van de Duitsers om de Griekse premier Constantijn Karolides te vermoorden tijdens een bezoek aan Londen. Als de man die deze actie had moeten stoppen in Hannays appartement vermoord wordt, raakt Hannay onbedoeld betrokken bij het drama. Hij realiseert zich dat hij schuldig lijkt en is gedwongen op de vlucht te slaan voor zowel de echte daders als de politie. Tegelijkertijd voelt hij de plicht om de moord op de Griekse premier te voorkomen.

Cumberbatch zal de rol van Hannay op zich nemen, daarnaast is hij ook bij het project betrokken als producent. The 39 Steps wordt geregisseerd door Edward Berger. De twee werkten eerder samen aan de serie Patrick Melrose (2018). De serie zal bestaan uit ten minste zes afleveringen van elk ongeveer een uur lang. Zowel Cumberbatch als Berger zijn in de afgelopen tijd erg druk bezig geweest met andere producties, maar nu lijkt er eindelijk actie te komen rondom de Hitchcock-remake. Afgelopen juli is de pre-productie van start gegaan en onlangs is ook bekendgemaakt dat de opnames gepland staan voor mei 2022. De opnames zullen plaatsvinden in Londen. Behalve Cumberbatch zijn er nog geen castleden bekendgemaakt.

The 39 Steps wordt niet eerder dan 2023 op Netflix verwacht.

Beeld: Still 'The Alfred Hitchcock Hour' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixThe 39 Steps

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws