Vanaf vandaag op Amazon Prime Video: Gouden Kalf-genomineerde film 'De beentjes van Sint-Hildegard'

Vanaf vandaag op Amazon Prime Video: Gouden Kalf-genomineerde film 'De beentjes van Sint-Hildegard'

De beentjes van Sint-Hildegard (2020) is de op één na best bezochte bioscoopfilm in Nederland van het jaar 2020. Zelfs met, de toen nog, dreiging van een coronacrisis, werd de film door 700.000 bioscoopbezoekers gezien. Uiteindelijk werd De beentjes van Sint-Hildegard dan ook verkozen tot de Beste bioscooptitel van eigen bodem. Vanaf vandaag is De beentjes van Sint-Hildegard te zien op Amazon Prime Video.

Niet alleen werd De beentjes van Sint-Hildegard genomineerd voor wel drie Gouden Kalveren, maar misschien nog bijzonderder: het is de recordhouder voor best bekeken film op de Nederlandse televisie met ruim 4 miljoen kijkers op Koningsdag 2021. Een 100% Nederlands product is de film echter niet, het verhaal is gebaseerd op de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016.

In De beentjes van Sint-Hildegard volgen we Jan en Gedda, het stel is al 35 jaar getrouwd en ze hebben twee kinderen. Gedda werkt aan de Universiteit van Twente en heeft middels een onderzoek ontdekt dat mannen een langere levensverwachting hebben als ze in alles worden bijgestaan door hun vrouw. Haar onlangs overleden vader Arend wenste gecremeerd te worden. Zijn as wilde hij uitgestrooid hebben bij de Loreley. Gedda gaat hier echter tegenin en laat haar vader begraven. Jan realiseert zich hierdoor hoe weinig hij eigenlijk over zijn eigen leven te zeggen heeft en besluit dit patroon te doorbreken. Hij gaat ver om de laatste wens van zijn schoonvader in vervulling te laten gaan en nog verder om bevrijd te worden van zijn vrouw: hij laat zijn naasten geloven dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt en wordt opgenomen in een verpleeghuis.

De beentjes van Sint-Hildegard is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime Video.

De beentjes van Sint-Hildegard (2020)
7.5
Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt.
Beeld: Still 'De Beentjes van Sint-Hildegard' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Amazon Prime VideoDe beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws