Makers 'Yesterday' aangeklaagd voor miljoenen: 'Aan de consumenten is een film met Ana de Armas beloofd'

Makers 'Yesterday' aangeklaagd voor miljoenen: 'Aan de consumenten is een film met Ana de Armas beloofd'

Twee Ana de Armas-fans hebben afgelopen vrijdag de makers van de film Yesterday (2019) aangeklaagd. De trailer, waarin actrice De Armas te zien was, zou de fans verleid hebben de film te huren via Amazon Prime Video, de actrice is echter helemaal uit de eindversie van de film geknipt. Namens de gedupeerden eisen zij nu een schadevergoeding van ten minste $5 miljoen.

De Armas, bekend van onder andere Knives Out (2019), zou initieel in de film te zien zijn als Roxane waar hoofdpersonage Malik een oogje op zou hebben nadat ze elkaar ontmoetten op de set van de James Cordens praatprogramma. Malik brengt Roxane in deze scène een serenade, maar Universal Pictures besloot de scėne uit de film te knippen. Als reden hiervoor werd gegeven dat de kijkers het idee dat Malik afgeleid zou worden van zijn grote liefde, geen leuk idee zouden vinden.

Het was een drastisch besluit, want Ana was geweldig in die scène, echt fantastisch. Het was een van mijn favoriete scènes uit de film, maar we moesten de scène knippen omwille van het geheel.

Richard Curtis, scenarist *Yesterday*

De fans betaalden ieder $3,99 om de film te huren, maar eisen nu maar liefst $5 miljoen:

Aan de consumenten is een film met Ana de Armas beloofd, maar zij ontvingen een film zonder enige verschijning van de actrice. Deze consumenten hebben geen enkele waarde voor hun huur of aankoop gekregen.

Dit is niet de eerste keer dat fans claimen onder valse voorwendselen naar een film te zijn gelokt. Makers van de film Drive (2011) met in de hoofdrol Ryan Gosling, werden in 2011 aangeklaagd. In deze zaak beweerde de eiser dat de trailer de indruk wekte dat de film een vlotte actiefilm zou zijn en dat zij niet was voorbereid op het trage intermenselijke drama dat doordrengt was van geweld.

Het hof van beroep verwierp de zaak op verschillende gronden met als belangrijkste reden dat de trailer niet misleidend zou zijn: elke shot in de trailer is daadwerkelijk in de film te zien. In de zaak rondom Yesterday is dit niet het geval. Of dit het verschil zal maken, zal binnenkort blijken.

Universal Pictures weigert tot nu toe te reageren op de zaak.

Beeld: Still 'Knives Out' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesYesterday (2019)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws