Netflix werkt aan duistere komedie over Griekse mythologie: 'Kaos'

Netflix werkt aan duistere komedie over Griekse mythologie: 'Kaos'

Netflix gaat zijn Originals aanbod wat betreft series weer uitbreiden. Deze keer komt er iets aan dat moeilijk in een hokje te plaatsen valt: een duistere komedie over de Griekse mythologie met een hedendaagse draai, Kaos. Kaos wordt gecreëerd en geschreven door Charlie Covell die ook achter de serie The End of the F***ing World (2017–2019) zit.

Georgi Bank-Davies is een van de hoofdregisseurs van de serie, de vrouw achter de series Paper Girls en I Hate Suzie (2020). Kaos is een versie van de Griekse mythologie waarin thema's als genderpolitiek, macht en het leven in de onderwereld worden verkend. Zeus is niet meer de stoere man die we kennen, maar maakt zich vandaag de dag zorgen over zijn rimpels. Hij vreest dat zijn rimpels tekenen zijn van het einde van de wereld. Zijn onrust is niet geheel ten onrechte, want op aarde staan mensen op het punt de waarheid te ontdekken over de goden en wat ze met mensen doen.

De serie zal uit acht afleveringen bestaan. Tot nu toe zijn er nog geen castleden bekendgemaakt, evenmin een releasedatum. De opnames gaan in mei van start en vinden plaats in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Geschat wordt dat de serie niet eerder dan midden 2023 op Netflix verschijnt.

Kaos
De Griekse mythologie verteld met een moderne twist.

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixKaos

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws