Onderzoek wijst uit: Nederlandse vrouw bezoekt steeds vaker de bioscoop

Onderzoek wijst uit: Nederlandse vrouw bezoekt steeds vaker de bioscoop
28 juni 2020 om 12:12

De Bioscoopmonitor doet elk jaar onderzoek naar het bioscoopbezoek in Nederland. In de nieuwste resultaten over 2019 is vooral de stijging van het aantal vrouwen dat regelmatig de bioscoop bezoekt opvallend.

Hoewel het aantal mannen vrijwel gelijk is gebleven ten opzichte van vorig jaar (tussen 53 en 57%), is het aantal vrouwen dat wel eens naar de film gaat met tien procent gestegen (tot 69%). De Bioscoopmonitor geeft in hun onderzoek helaas geen reden voor deze stijging.

Ook gaan vrouwen gemiddeld vaker naar de film dan de mannen. Terwijl een Nederlandse vrouw zo'n drie keer per jaar naar de bioscoop gaat, is dit voor mannen maar 2,2 keer. Het onderzoek voorspelt dat deze stijgende cijfers de komende tijd zullen doorzetten.

Overige cijfers uit het onderzoek laten onder andere zien dat de gemiddelde leeftijd van theaterbezoekers 55 jaar is en voor bioscoopbezoekers 37 jaar. Ook het aandeel bezoekers dat dit samen met het gezin doet, is gestegen (55%). In totaal verkochten de bioscopen in 2019 38 miljoen kaartjes, een stijging van 6,4%. 4,5 miljoen van deze tickets waren voor Nederlandse films, het hoogste aantal sinds 2015. Penoza: The Final Chapter (2019) was de best bezochte Nederlandse film in 2019.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten