Margot Robbie speelt de hoofdrol in een vrouwelijke 'Pirates of the Caribbean'

Margot Robbie speelt de hoofdrol in een vrouwelijke 'Pirates of the Caribbean'
28 juni 2020 om 12:38

Een vrouwelijke Pirates of the Caribbean-film? Disney voelt er wel wat voor. Het nieuwste project is officieel van start met het aannemen van niemand minder dan Margot Robbie voor de hoofdrol.

Voor velen staat Pirates of the Caribbean synoniem met Captain Jack Sparrow (Johnny Depp). Of Robbie een zelfde invulling kan geven aan de franchise zal moeten blijken. Het is overigens nog niet bekend of Depp meespeelt in de vrouwelijke film, hoewel de kans klein is met het geheel nieuwe verhaal over de vrouwelijke piraten. Het is dan ook geen vervolg op de eerdere films.

Naast een voornamelijk vrouwelijke cast probeert Disney ook de film te laten maken door een meerderheid aan vrouwen. Christina Hodson, die ook met Robbie samenwerkte voor Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020), zal het script van de nieuwe Pirates-film schrijven.

Het vrouwelijke project in de franchise staat los van de andere Pirates of the Caribbean-reboot die Disney in oktober aankondigde: Pirates of the Caribbean 6. Maker van Chernobyl (2019), Graig Mazin, is hiervoor aangenomen om het verhaal te ontwikkelen. Jerry Bruckheimer, die alle vijf Pirates-films produceerde, zal zowel de reboot van Mazin als de vrouwelijke film produceren.

Films uit de reeks zijn elke keer razend populair en halen telkens miljoenen binnen voor Disney. Niet gek dus dat ze zoveel mogelijk uit de franchise proberen te halen. Het is echter de vraag of fans zitten te wachten op deze film met Robbie in de hoofdrol. Als het aan de actrice uit Bombshell (2019) ligt zal ze hoe dan ook haar best doen om er iets moois van proberen te maken. Robbie is in 2021 eerst nog te zien in The Suicide Squad (2021).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Once Upon a Time... in Hollywood' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten