Ook 'Mulan' verder uitgesteld door Disney

Ook 'Mulan' verder uitgesteld door Disney
28 juni 2020 om 11:43

Het filmschema zag er in juli eindelijk weer eens rooskleurig uit met een aantal nieuwe films. Maar net na Warner Bros. bekendmaakte dat we Tenet (2020) pas in augustus op het witte doek kunnen bewonderen, onthult Disney nu dat Mulan (2020) ook uitgesteld wordt.

In plaats van 23 juli zal de nieuwste live-actionremake van een Disney-kinderfilm pas op 21 augustus uitkomen (dit is de Amerikaanse datum; naar alle waarschijnlijkheid is dit in Nederland op de donderdag 20 augustus). Het is de derde keer dat de studio de release van Mulan uitstelt vanwege het coronavirus.

Mulan (2020)
Een speelfilm gebaseerd op 'Mulan' van Disney. Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Regisseur Niki Caro maakt het nieuws bekend op Instagram. Omdat de live-actionremake vooral in China een groot succes hoopt te worden, wacht Disney liever tot het grote publiek weer veilig de theaters kan bezoeken.

We zijn in gedachten bij iedereen over de hele wereld die geraakt is door het virus, en hopen dat de vechtlust van Mulan iedereen blijft inspireren die zo hard werkt om ons allemaal veilig te houden.

Mulan is een remake van de originele Disney-film uit 1998. Hua Mulan neemt de plaats in van haar zieke vader om te dienen in het keizerlijke leger, waar alleen mannen voor gevraagd zijn. Verkleed als man wordt ze getraind en verandert zo langzaam in een ware krijger.

Bekijk hier de trailer van Mulan:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mulan' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsMulan (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten