Visueel album 'Black is King' van Beyoncé komt in juli uit op Disney+

Visueel album 'Black is King' van Beyoncé komt in juli uit op Disney+
29 juni 2020 om 16:45

Disney+ kondigt een nieuw (visueel) album aan van Beyoncé, geïnspireerd op The Lion King (2019). Het album Black is King is volgende maand te zien op de streamingdienst.

Naast natuurlijk het zingen heeft Beyoncé het album ook zelf geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Black is King verschijnt 31 juli op Disney+, een jaar na de release van het grote Disney-succes The Lion King, waarin Beyoncé de stem van Nala inspreekt en meerdere nummers zingt. De invloed van de film op het album is overduidelijk te zien in de eerste teaser van Black is King:

Volgens Disney geeft Beyoncé "een nieuwe draai aan de lessen uit The Lion King speciaal voor de koningen en koninginnen die op zoek zijn naar hun eigen kroon". Voor Black is King zijn een jaar lang intensief opnames geweest met een cast en crew die diversiteit uitstralen, iets dat erg belangrijk is voor de zangeres. Naast Beyoncé zijn ook artiesten te horen als Childish Gambino, Kendrick Lamar, Pharrell, 070 Shake, Tierra Whack, Jay-Z, Blue Ivy Carter en Jessie Reyez.

Zondagavond won de dochter van Beyoncé, Blue Ivy, als jongste winnaar ooit een prijs voor haar nummer 'Brown Skin Girl'. Het lied van de 8-jarige Blue Ivy is een ode aan de natuurlijke schoonheid van zwarte en bruine meisjes.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Homecoming: A Film by Beyoncé' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Video on demand Disney+

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten