Uitstel van de opnames 'The Witcher' seizoen 2 heeft invloed op het verhaal

Uitstel van de opnames 'The Witcher' seizoen 2 heeft invloed op het verhaal
30 juni 2020 om 15:13

Dat het coronavirus impact heeft op opnameschema's en releasedata van films en series is duidelijk. Nu blijkt echter ook dat sommige verhalen aangepast worden door het stilliggen van de opnames, zo onthullen de makers van The Witcher (2019– ) seizoen 2. Zouden ze het verhaal verbeteren door de extra tijd die ze hebben, of is er meer aan de hand?

Netflix kondigde al voordat het eerste seizoen uit was een tweede seizoen aan van de fantasieserie. Terecht, want The Witcher bleek een regelrecht succes. Helaas moesten de opnames van het tweede seizoen gestaakt worden vanwege de lockdown en alle coronamaatregelen. Tot overmaat van ramp werd de acteur uit Game of Thrones (2011–2019), Kristofer Hivju, die Nivellen speelt in seizoen 2 van The Witcher, besmet met het coronavirus.

Dit alles heeft volgens seriemaker Lauren Hissrich invloed op het verhaal van het tweede seizoen. Eerder kondigde ze al aan dat het nieuwe seizoen makkelijker te volgen zou zijn dan het ingewikkelde eerste deel, en nu laat ze weten dat er niks anders op zit dan aanpassingen te maken naar aanleiding van de lockdown:

Het gaat sowieso invloed hebben op het verhaal. Dat moet wel. Maar het handigste aan een schrijver zijn op de set, is dat ik altijd aanpassingen kan maken als dat nodig is.

Toch legt Hissrich niet uit waarom er dan aanpassingen gemaakt moeten worden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het iets te maken met de veiligheidsregels op de set die ze zullen moeten handhaven. Wellicht dat er hierdoor geen seksscènes meer te zien zijn, maar ook dit is niet helemaal duidelijk.

Seizoen 2 van The Witcher zou oorspronkelijk ergens in 2021 te zien zijn op Netflix. Of dit nog steeds haalbaar is ondanks alle vertragingen is niet bekend.

The Witcher (2019– )
8.3
De witcher (hekser) Geralt, een gemuteerde monsterjager, worstelt ermee zijn plek te vinden in een wereld waar mensen vaak slechter blijken dan monsters.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Witcher' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Witcher (2019– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten