Mahershala Ali kruipt in de huid van bokslegende Jack Johnson voor mini-serie van HBO

Mahershala Ali kruipt in de huid van bokslegende Jack Johnson voor mini-serie van HBO
1 juli 2020 om 09:35

Mahershala Ali begint alvast met trainen voor zijn rol als de bokskampioen Jack Johnson. HBO maakt een korte serie over het leven van de sporter in Unruly.

Johnson was de eerste zwarte zwaargewicht bokskampioen. De serie volgt zijn weg naar het succes maar ook de prijs die hij moest betalen voor zijn huidskleur en opstandigheid. HBO omschrijft dat Unruly onbeschaamd alles zal vertellen over het leven van Johnson.

Ali speelde hiervoor onder andere in films en series als The Curious Case of Benjamin Button (2008), The Place Beyond the Pines (2012), The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) en House of Cards (2013–2018). Hij werd vooral bekend door zijn rollen in Moonlight (2016) en Green Book (2018).

Ali speelde eerder als Johnson in de theaterproductie The Great White Hope en liet toen weten hem ook graag op het scherm te spelen. De acteur keert met deze rol terug bij HBO, waar hij eerder in de hoofdrol speelde in seizoen 3 van True Detective (2014– ). De samenwerking met de zender werd toen beloond met een Emmy-nominatie.

Unruly is gebaseerd op de documentaire Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson (2004) van Ken Burns. Al in 2013 lagen er plannen voor de serie maar nu pas krijgt het project officieel groen licht. Zowel Burns als Tom Hanks zullen aan de serie verbonden zijn als producent.

Unruly
Miniserie over bokser Jack Johnson.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Green Book' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Series Video on demandUnruly

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten