'Eurovisie Songfestival: The Story Of Fire Saga' stoot '365 dni' van de troon in de Netflix-charts

En lijkt Will Ferrells succesvolste film in jaren te worden

'Eurovisie Songfestival: The Story Of Fire Saga' stoot '365 dni' van de troon in de Netflix-charts
1 juli 2020 om 14:53

Het lijkt erop dat Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020) Will Ferrells succesvolste film wordt sinds 2014. De film staat pas een week online maar is zelfs in dit vroege stadium al een grote hit. Geen kaskraker in de bioscoop, maar wel een kijkcijferkanon op Netflix.

Netflix is vrij terughoudend als het gaat om delen van exacte kijkcijfers, maar op basis van de online buzz, de plaats in de top tien grafieken en wat andere statistieken maakte tijdschrift Forbes een aantal schattingen. Ze vermoeden dat de songfestival Ferrells best bekeken film is sinds The Lego Movie (2014).

De situatie is wel anders dan bij reguliere releases, want The Story Of Fire Saga was natuurlijk meteen op Netflix te zien zonder dat daar een bioscooprelease aan vooraf ging. Het is moeilijk om te bepalen of de film ook zo'n succes was geworden bij een traditionele bioscooppremière.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)
6.6
Lars en Sigrit zijn een ambitieus muzikaal duo uit IJsland. Wanneer ze de kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, hebben ze eindelijk de mogelijkheid om te bewijzen dat alle dromen het waard zijn om voor te vechten.

Forbes speculeert dat een film die voelt als "een warm bad, waar je oprecht om moet lachen en vol met catchy muziek" zomaar net zo'n grote hit zou kunnen worden als publieksfavorieten La La Land (2016) en Mamma Mia! (2008). Dit soort live-action-musicals doen het als subgenre net zo goed als superheldenfilms, aldus het tijdschrift.

Netflix zal de kijkerscijfers delen als ze hoog genoeg zijn. Dat deed de streamingservice eerder bij Sandra Bullocks Bird Box (2018) en Jennifer Anniston en Adam Sandlers Murder Mystery (2019). Hoewel ze nu dus nog geen cijfers vrij geven, zijn de 'top 10'-lijsten een goede indicatie van hoe goed een film of serie het online doet. De Fire Saga staat op dit moment wereldwijd hoog op de ranglijsten. Niet alleen Europese fans halen hun hart er bij op, ook in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten zijn ze benieuwd naar de alternatieve filmvariant van het uitgestelde festival.

Volgens Forbes heeft de film in de VS zelfs de hardnekkige nummer 1 365 dni (2020) van de troon gestoten. De verrassende Poolse film stond de vrijwel hele maand juni op de eerste positie, maar moet nu dus afscheid nemen van die plek. In Nederland staat 365 dni nog wel boven de songfestivalfilm, op de derde plaats. Eurovision Songfestival: The Story Fire Saga staat hier op dit moment op de vijfde plaats.

365 dni (2020)
3.3
Een vurige directrice in een passieloze relatie wordt het slachtoffer van een dominante maffiabaas, die haar gevangenhoudt en één jaar geeft om op hem verliefd te worden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Eurovision Song Contest - The Story of Fire Saga' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films NetflixEurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten