'Doctor Sleep'-regisseur: "De volgende King-verfilming wordt weer meedogenloos duister"

'Doctor Sleep'-regisseur:
3 juli 2020 om 14:45

Regisseur Mike Flanagan bevestigde in podcast 'Kingcast' dat hij naast het script ook de regie van de nieuwe boekverfilming van Stephen King voor zijn rekening neemt. En dat wordt niet bepaald een feelgood, als we hem mogen geloven. "Wil je een duister einde? Dan krijg je een duister einde."

De regisseur vertelde dat hij erg enthousiast is om weer aan een verfilming van de legendarische horrorschrijver te werken. Hij had ook de regie over diens verfilming Doctor Sleep (2019). Het nieuwe Revival wordt gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014 en gaat over een periode van 5 jaar. In die periode volgen we twee mannen. De een raakt verslaafd aan heroïne na een familiedrama, de andere is een geestelijke die van zijn geloof is gevallen.

Revival
Een prediker verliest zijn geloof en raakt geobsedeerd door zijn elektrische experimenten nadat zijn vrouw en kind per ongeluk zijn gedood.

Flanagan belooft dat de verfilming zo "somber en gemeen als altijd" zal zijn. De regisseur, die je ook kunt kennen van serie The Haunting of Hill House (2018– ), vertelde de podcastluisteraars dat het eerste scenario van de nieuwe film af is, en dat Stephen King zelf het script ook al goedgekeurd heeft. Hij kan niet wachten om de film te gaan maken.

Wat ik zo leuk vind is dat we teruggaan naar de kosmische horror, die ik te gek vind. Het wordt meedogenloos duister en cynisch en ik geniet daar nu al enorm van.

Het is nog niet bekend wanneer Revival in productie gaat of wanneer de film te zien zal zijn.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Doctor Sleep' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsRevival

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten