Ricky Gervais onder vuur om grap in nieuwe Netflix-special

Ricky Gervais onder vuur om grap in nieuwe Netflix-special

Ricky Gervais krijgt de wind van voren om een grap in zijn nieuwe stand-upspecial Ricky Gervais: SuperNature (2022) op Netflix. Vooral transgenders hebben kritiek op de ongevoeligheid van de komiek.

Slechts enkele minuten in de nieuwe special grapt Gervais over trans-vrouwen.

Ik hou van de nieuwe vrouwen. De nieuwe vrouwen die we de laatste tijd zien. Degenen met baarden en lullen. Ze zijn zo goed als goud, ik hou van ze. Nee, het zijn de ouderwetse, ze zeggen, 'Oh, ze willen onze toiletten gebruiken.' Waarom zouden ze jullie toiletten niet gebruiken?' 'Voor dames!' Het zijn dames - kijk naar hun voornaamwoorden! Wat aan deze persoon is geen dame? Nou, zijn penis. Haar penis, jij vuile dweper. Wat als hij me verkracht? Wat als zij jou verkracht, jij vuile TERF hoer.

Volgens kijkers gaat de After Life-acteur hiermee te ver en gebruikt hij het leed van transgenders voor de clou van een grap. Hier gaat de komiek een grens over, zo vindt de Britse artiert Miss Freda Wallace: "Ondertussen worden transseksuelen in het echte leven het minst gefinancierd in de gezondheidszorg en krijgen ze een spervuur van negativiteit over zich heen van een steeds transvijandiger wordende media. Dit is geen grap"

In zijn show haalt Gervais ook de zogeheten 'woke'-cultuur aan, waarbij komieken zich de laatste tijd op glad ijs begeven. Dat hij nu wordt aangevallen om een grap in zijn special, is daarom enigszins ironisch omdat Gervais dit juist bespreekt. Op Twitter kan de acteur en komiek daarom ook rekenen op genoeg bijval.

Ricky Gervais: Humanity is nu te zien op Netflix. Voor een overzicht van alle films en series met Ricky Gervais op Netflix kun je hier terecht.

Ricky Gervais: SuperNature (2022)
7.6
Kijk op Netflix • Ricky Gervais geeft in zijn tweede Netflix-stand-upspecial zijn perspectief op de regels van comedy, het verwennen van zijn katten en de onzin van het bovennatuurlijke.
Beeld: Still 'Ricky Gervais: Humanity' via Netflix / Ray Burrison
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Celebrities NetflixRicky Gervais: SuperNature (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws