Denis Villeneuve wil nog een 'Blade Runner'-film maken

Denis Villeneuve wil nog een 'Blade Runner'-film maken
24 januari 2020 om 12:59

De 52-jarige filmmaker Denis Villeneuve heeft de Blade Runner-franchise nieuw leven ingeblazen met Blade Runner 2049 (2017), een vervolg op Sir Ridley Scott's cultklassieker Blade Runner (1982), gebaseerd op de roman Do Androids Dream of Electric Sheep?. Omdat het vervolg positief werd ontvangen door critici heeft hij nu laten doorschemeren dat hij de franchise opnieuw wil gaan verkennen.

Het tot leven brengen van iconische sciencefictionwerelden op het grote scherm lijkt een beetje een gewoonte te worden voor de regisseur. Later dit jaar neemt Villeneuve het publiek namelijk al mee naar Arrakis in zijn bewerking van Frank Herbert’s Dune (Dune (2020)), en in 2017 bracht hij ons dus al terug naar het cyberpunkuniversum van Blade Runner.

Nu voor een nieuwe Blade Runner-film wilt hij het plot loskoppelen van de laatste film. De regisseur wil terug naar de wereld van Blade Runner, maar hij is niet bijzonder geïnteresseerd in een direct vervolg of spin-off van de bestaande films. In een interview met het tijdschrift Empire vertelde hij:

Het is zo'n inspirerende plek, de Blade Runner-wereld. Het probleem dat ik heb is het woord 'vervolg'. Ik denk dat de bioscoop originele verhalen nodig heeft. Maar als je me vraagt of ik dit universum op een andere manier wil herbeleven, kan ik ja zeggen. Het zou een project op zich moeten zijn. Iets wat losstaat van beide andere films. Een detective noir-verhaal dat zich afspeelt in de toekomst… Ik word soms in de nacht wakker en droom ervan.

Villeneuve stelde eerder voor dat hij nooit een soortgelijke film zou maken als Blade Runner 2049 – die vijf Oscarnominaties kreeg – omdat het een enorm financieel risico bleek te zijn. Hij vertelde:

Laten we gewoon zeggen dat het geen goed idee zou zijn voor mij om een film als dat twee keer te maken. Als je aan een film werkt, zit je in een luchtbel, en pas toen ik daar uitkwam, besefte ik dat we een monster hadden gemaakt. Ik doe het niet nog een keer.

Eerder gaf Villeneuve ook al toe dat hij angstig was toen hij werd benaderd om de film te maken samen met de sterren Ryan Gosling en Harrison Ford. Hij legde uit: "Wanneer zoiets gebeurt, voel je dat het de kans van je leven is en tegelijkertijd was ik erg bang. Maar toen ik het scenario las, voelde ik me thuis."

Het is dus nog even wachten of er daadwerkelijk nog een vervolg gaat komen. Villeneuve's volgende filmrelease is zijn verfilming van Frank Herbert's klassieke sciencefictionroman Dune, die in 1984 al door David Lynch op het witte doek tot leven werd gebracht. Die nieuwe verfilming is vanaf 17 december te zien in de bioscoop.

Beeld: Still uit de film 'Blade Runner 2049' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…