Preproductie Disney Plus-serie rond Obi-Wan Kenobi stopgezet

Preproductie Disney Plus-serie rond Obi-Wan Kenobi stopgezet
24 januari 2020 om 16:25

De preproductie voor de tv-serie rond Obi-Wan Kenobi voor Disney+ is stopgezet. Streamingsdienst Disney+ en Lucasfilm gaan de eerste scripts herzien en gaan op zoek naar nieuwe schrijvers.

Ewan McGregor bevestigde in augustus vorig jaar al dat hij de rol van Obi-Wan Kenobi in de serie zou gaan oppakken en Lucasfilm president Kathleen Kennedy vertelde toen dat ze al alle scripts geschreven hadden en dat ze in 2020 zouden gaan beginnen met filmen. Ewan McGregor heeft nu laten weten aan Comicbook.com dat het filmen van de serie is uitgesteld naar begin 2021.

Deborah Chow, de regisseur die een deel van Jon Favreau's The Mandalorian (2019– ) op Disney+ leidde, was gevraagd om de Obi-Wan-serie te gaan regisseren. Zowel Chow als McGregor zijn nog steeds verbonden aan het project.

Dit is niet het eerste Star Wars-project van Disney+ dat een grote revisie krijgt. Het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety meldde in oktober al dat ze voor de geplande Untitled Star Wars: Rogue One Prequel Series met Diego Luna als Cassian Andor de gecrediteerde co-schrijver Tony Gilroy al binnen hebben gebracht om samen te werken met showrunner Stephen Schiff. Gilroy is nu klaar om de pilot voor de serie te schrijven naast het regisseren van meerdere afleveringen.

De Obi-Wan Kenobi-serie zelf vindt plaats acht jaar na Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) en elf jaar voor Star Wars (1977), in een tijdperk waarin de Jedi Order vrijwel is weggevaagd door de Empire en Obi-Wan zich schuilhoudt op Tatooine.

Meer over:

Video on demand Series Disney+Untitled Obi-Wan Kenobi Series

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…