Warner Bros.-bioscoopfilms niet langer gegarandeerd na 45 dagen op HBO Max te zien

Warner Bros.-bioscoopfilms niet langer gegarandeerd na 45 dagen op HBO Max te zien

Ondanks de eerder aangekondigde plannen om alle Warner Bros.-bioscoopfilms na 45 dagen op de streamingdienst HBO Max te laten verschijnen, heeft Warner Bros. zich nu bedacht. Niet meer alle films zullen kort na release op de streamingdienst verschijnen. Vanaf nu bepaalt de studio per film wanneer het uitgebracht zal worden op HBO Max.

Project Popcorn valt in de smaak bij abonnees

Dit nieuws volgt na het winstgesprek van het tweede kwartaal dat HBO Max donderdag voerde. Uit datzelfde gesprek kwam het nieuws dat HBO Max en Discovery+ in de zomer van 2023 samen zullen gaan. In Nederland gaat de vernieuwde gecombineerde streamingdienst pas in vanaf 2024.

De snelle verschijning van Warner Bros.-films op de streamingdienst staat intern bekend als Project Popcorn. Het idee is bedacht door voormalig CEO Jason Kilar en schoot filmmakers destijds geheel in het verkeerde keelgat. Abonnees van HBO Max waren echter dolenthousiast, zeker gezien de voortdurende lockdown door de COVID-19-pandemie. Uiteindelijk had HBO Max er enorm baat bij. Wereldwijd groeide het aantal abonnees en werd HBO Max onofficieel uitgeroepen tot winnaar van de streamingoorlog.

Het einde van Project Popcorn

Voorbeelden van films die na 45 dagen na bioscooprelease te streamen waren zijn The Batman (2022)en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022). Afgelopen april fuseerden Warner Media en Discovery Inc. en kwam er een einde aan het tijdperk van Kilar en daarmee, zo blijkt vandaag, een einde aan Project Popcorn. Volgens bronnen verschijnt ook Elvis (2022) volgende week niet meer op HBO Max. De film zal op korte termijn wel tegen extra betaling te zien zijn. Uiteindelijk zal de film ook zonder extra bijbetaling op de streamingdienst verschijnen, maar wanneer is nog niet bekend. Maandag, de dag waarop Elvis aanvankelijk op HBO Max zou verschijnen, zal blijken of de theorie daadwerkelijk klopt.

Uitgebreid aanbod

Zelfs met het einde van Project Popcorn dat voor veel abonnees als teleurstelling zal komen, blijven er ontzettend veel films te streamen via de dienst. Het volledige aanbod van HBO Max vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films Video on demand Bioscoop HBO Max

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws