Fans uiten forse kritiek op 'The Sandman'-auteur vanwege moderne twist in Netflix-serie

Fans uiten forse kritiek op 'The Sandman'-auteur vanwege moderne twist in Netflix-serie

De nieuwe Netflix-serie The Sandman (2022– ) is sinds gisteren te zien op de streamingdienst. Ooit werden de stripboeken van schrijver Neil Gaiman bestempeld als onmogelijk te verfilmen. Inmiddels is de verfilming daar, maar fans van de eerste minuut zijn niet blij. De auteur krijgt veel kritiek voor het actualiseren van het verhaal.

Heerser van de droomwereld

Netflix' The Sandman is gebaseerd op de stripboeken uit de jaren 80 en 90. Auteur Gaiman was nauw betrokken bij de productie van de serie. Het verhaal gaat over Morpheus, heerser van de droomwereld, die al meer dan een eeuw gevangen zit in de echte wereld. Een deel van het verhaal speelt zich af in de huidige tijd.

Het was bevrijdend om het verhaal in de huidige tijd te laten afspelen, al heeft het voor minder verandering gezorgd dan we dachten. Het belangrijkste dat ik de afgelopen 34 jaar heb geleerd is dat we veel dingen goed hebben gedaan. We waren onze tijd al een beetje vooruit. Ik vind dat intens geruststellend. We hadden het niet verwacht, maar de verhalen hebben zich goed staande weten te houden.

Neil Gaiman

'Té politiek correct'

Toen Gaiman zijn stripboeken uitbracht, kreeg hij kritiek omdat zijn serie geen politiek bevatte, iets wat in die tijd juist erg populair was. Hoewel de serie als volledig apolitiek werd gezien, is dat volgens Gaiman niet het geval. Inmiddels wordt de schrijver opnieuw bekritiseerd. Niet alle lezers zijn het eens met de creatieve keuzes die Netflix heeft gemaakt. De serie zou te 'woke' zijn, doorgeschoten in politieke correctheid. De aanpassingen zijn in samenwerking met Gaiman gedaan door screenwriter Allan Heinberg.

The Sandman (2022– )
7.9
Kijk op Netflix • Verfilming van Neil Gaimans populaire stripboekenserie 'The Sandman'. Morpheus, de Lord of Dreams, weet zich na 105 jaar gevangenschap door sterfelijke mensen op aarde te bevrijden.

Desondanks lovende recensies

Ondanks de kritiek vanuit de fans doet de nieuwe fantasyserie het goed bij critici. Op IMDb wordt The Sandman beloond met een zeer positieve score van 8,2 en ook op Rotten Tomatoes overheersen de lovende woorden, daar krijgt de serie een score van 85%. De serie lijkt dus alsnog zeker de moeite waard als we deze cijfers mogen geloven.

Beeld: Still 'The Sandman' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Sandman (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws