'Grey's Anatomy'-actrice Ellen Pompeo vindt de serie te prekerig

'Grey's Anatomy'-actrice Ellen Pompeo vindt de serie te prekerig

Actrice Ellen Pompeo die de rol speelt van Dr. Meredith Grey in het populaire medische drama Grey's Anatomy (2005– ) heeft commentaar op de verhaallijn van de serie. Volgens haar zou de serie minder prekerig moeten zijn en genuanceerder over sociale kwesties.

Aziatisch-Amerikaanse haat

Net als de meeste series heeft ook Grey's Anatomy vaak sociale kwesties verweven in het plot. Zo zijn, verspreid over 18 seizoenen, inmiddels alcoholisme, PTSS, geestelijke gezondheid en wapengeweld aan bod gekomen. In een recente aflevering werd het actuele onderwerp Aziatisch-Amerikaanse haat naar voren gebracht. De aflevering in kwestie heeft de titel Stronger Than Hate en gedurende de hele aflevering wordt besproken wat het betekent om van Aziatische komaf te zijn in de Verenigde Staten.

Grey's Anatomy (2005– )
7.6
Kijk op Disney+ • 'Grey's Anatomy' volgt het leven van Meredith Grey (Ellen Pompeo), een assistent chirurgie in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle, Washington.

Hoewel Pompeo het belangrijk vindt om sociale kwesties een rol te laten spelen in de serie, is ze het niet eens met de benadering ervan. Volgens de actrice moeten kwesties als deze gedurende de hele serie centraal staan in plaats van in slechts één aflevering. Verder ziet Pompeo graag dat deze onderwerpen subtieler worden behandeld.

Het moet subtieler en consistenter

Ik had graag gezien dat Grey's Anatomy minder prekerig is. De aflevering over Aziatische haatmisdaden die we afgelopen seizoen gedaan hebben was echt ontroerend, maar in de toekomst wil ik dat soort zaken subtieler en consistenter zien gebeuren. We moeten niet een uur lang doordrammen over het onderwerp en daarna nooit meer. Sociale kwesties moeten inderdaad worden aangekaart, maar als het aan mij ligt als rode draad door het verhaal.

Ellen Pompeo

Het laatste van Dr. Meredith?

Eerder deze week onthulde Pompeo dat ze in het negentiende seizoen minder vaak te zien zal zijn. Dit in verband met haar rol in een nieuwe serie van Hulu. Twee jaar lang was Dr. Meredith het hoofdpersonage van de serie en in het vervolgseizoen zal ze in slechts acht afleveringen te zien zijn tot grote schok van fans. Het is nog niet aangekondigd wanneer Grey's Anatomy zal eindigen, maar vermoedelijk wordt het negentiende seizoen het laatste seizoen.

Alle 18 seizoenen van Grey's Anatomy zijn nu te zien op Disney+.

Beeld: Still 'Grey's Anatomy' via TMDb
Tekst: Bron

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Disney+ TelevisieGrey's Anatomy (2005– )

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws