Seksueel geweld wordt in 'House of the Dragon' anders aangepakt dan in 'Game of Thrones'

Seksueel geweld wordt in 'House of the Dragon' anders aangepakt dan in 'Game of Thrones'

De release van de Game of Thrones (2011–2019) spin-off-serie House of the Dragon (2022– ) laat nog slechts twee weken op zich wachten. Hoewel Game of Thrones uitgroeide tot een van de populairste series van deze tijd, had de serie ook te kampen met veel kritiek op de manier waarop seksueel geweld wordt geportretteerd. De makers lijken ervan te hebben geleerd en laten weten dat seksueel geweld anders zal worden aangepakt in de nieuwe serie House of the Dragon.

Er was in het verleden veel te doen over het heftige seksuele geweld in Game of Thrones. Men had het dan voornamelijk over de huwelijksnacht van Daenerys Targaryen en haar Dothraki echtgenoot Khal Drogo waarin hij haar verkachtte. Het bleef echter niet bij dit moment. De serie had er meer van waaronder de huwelijksnacht van Ramsay Bolton en Sansa Stark.

Schrijver en uitvoerend producent Sara Hess besprak de nieuwe aanpak voor House of the Dragon:

Ik wil verduidelijken dat we geen seksueel geweld in beeld zullen brengen in House of the Dragon. Er is één geval en dat behandelen we buiten beeld. We zullen de nasleep en de impact op het slachtoffer en de moeder van de dader in plaats daarvan in behandelen. Ik ben er trots op dat onze serie ervoor kiest om zich op geweld tegen vrouwen dat inherent is aan een patriarchaal systeem, te richten.

Sara Hess

House of the Dragon is vanaf 22 augustus te zien op HBO Max.

Beeld: Still 'House of the Dragon' via TMDB
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand HBO MaxGame of Thrones (2011–2019)House of the Dragon (2022– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws