'Stranger Things' verslaat Netflix-record van 'Squid Game' nèt niet

'Stranger Things' verslaat Netflix-record van 'Squid Game' nèt niet

Het vierde seizoen van Stranger Things (2016– ) werd een paar weken geleden het best bekeken Engelstalige seizoen van een Netflix-serie. Verwacht werd toen dat het seizoen binnen een mum van tijd ook het best bekeken Netflix-seizoen aller tijden zou worden. Inmiddels zijn de cijfers binnen en is bekend dat het eerste seizoen van Squid Game (2021– ) nog steeds recordhouder is bij de streamingdienst.

Stranger Things verdubbelt record

Over de afgelopen weken werd het vierde seizoen van Stranger Things nog tientallen miljoenen keren bekeken. De kijkcijfers van volume 1 en 2 gecombineerd, kwamen uiteindelijk neer op 1,35 miljard uur in de eerste 28 dagen na release. Dit is meer dan twee keer zoveel uur als de voorheen best bekeken Engelstalige serie Bridgerton (2020– ). Naar het tweede seizoen van Bridgerton werd 656 miljoen uur gekeken.

Stranger Things evenaart Squid Game

Het record van Squid Game lijkt voorlopig in ieder geval onaantastbaar. Binnen de eerste paar weken na release werd er 1,650 miljard uur naar de serie gekeken. Stranger Things seizoen 4 kwam in de buurt, maar haalde het net niet met een achterstand van 300 miljoen uur op Squid Game.

Huidige hits

Andere noemenswaardige series zijn Virgin River (2019– ) en Extraordinary Attorney Woo (2022– ). Virgin River is de best bekeken Engelstalige serie van de afgelopen week met 87,9 miljoen bekeken uren. Extraordinary Attorney Woo is aanvoerder van de lijst van best bekeken niet-Engelstalige series van de afgelopen week met 65,5 miljoen kijkuren.

Beeld: Still 'Stranger Things' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand NetflixStranger Things (2016– )Bridgerton (2020– )Squid Game (2021– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws