Opnames gestart van 'Insidious 5', eerste details bekend over het plot

Opnames gestart van 'Insidious 5', eerste details bekend over het plot

Vijf jaar na Insidious: The Last Key (2018) is nu eindelijk de productie gestart van het vervolg, Insidious: The Red Door (2023). Ook weten we nu voor het eerst waar de film zich zal afspelen, in welke tijd en wie de hoofdrollen (opnieuw) vertolken.

Tien jaar na Insidious: Chapter 2

Het nieuwe vervolg speelt zich af in de huidige tijd, zo'n tien jaar na de gebeurtenissen in Insidious: Chapter 2 (2013). Voor de jonge Dalton is nu de tijd van studeren aangebroken en zijn vader zet hem af bij de universiteit. Dat is tevens waar de film zich hoofdzakelijk zal afspelen: het prestigieuze East Coast college.

Tien jaar na het einde van Insidious 2 trekt Josh Lambert (Patrick Wilson) naar het oosten om zijn zoon Dalton (Ty Simpkins) af te zetten bij een idyllische, met klimop begroeide universiteit. Daltons droom wordt echter een nachtmerrie wanneer de onderdrukte demonen uit zijn verleden plotseling terugkeren om hen beiden te achtervolgen.

Deadline

Regiedebuut Patrick Wilson

Patrick Wilson, de acteur die al vanaf het begin de rol van Daltons vader speelt, zal Insidious 5 regisseren. Hij maakt hiermee zijn regiedebuut. Het script is dit keer geschreven door Scott Teems, de man achter scripts van films als Halloween Kills (2021) en Firestarter (2022). De inmiddels 21-jarige Ty Simpkins neemt opnieuw de rol van Dalton op zich.

Nog even geduld tot Insidious 5

Hoewel de opnames nu in volle gang zijn, moeten we helaas nog even geduld hebben voordat de nieuwe horrorfilm op het witte doek te bewonderen is. Insidious 5 verschijnt namelijk 6 juli 2023 in de bioscoop. Voor nu kun je bij Pathé Thuis terecht voor alle delen in de Insidious-franchise.

Beeld: Still 'Insidious' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsInsidious: The Red Door (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws