Zwitserland zendt bioscoopfilm 'Drii Winter' in voor Oscar beste internationale film

Zwitserland zendt bioscoopfilm 'Drii Winter' in voor Oscar beste internationale film

Zwitserland heeft zijn zinnen gezet op de Oscar voor beste internationale film en heeft dramafilm Drii Winter (2022) officieel ingezonden als kandidaat. De film werd eerder dit jaar al positief onthaald door critici en zou beeldschoon zijn. Drii Winter is later deze zomer in de bioscoop te zien.

De Zwitserse inzending speelt zich af in een afgelegen bergdorpje en draait om de complexe liefdesgeschiedenis tussen een lokale vrouw en een boerenknecht die geveld is door een hersentumor waardoor hij boze en impulsieve buien heeft.

Sinds de première op het Berlinale filmfestival krijgt het drama steeds meer aandacht en is de film daarna voor meer internationale festivals uitgenodigd waaronder die van Taipei, Hong Kong en Mexico.

Wereldwijd kunnen landen nog tot 3 oktober hun beste film inzenden om kans te maken op dat ene speciale beeldje. De voorwaarde voor de inzending is dat het gaat om een film die tussen 1 januari en 30 november 2022 is uitgebracht. Zwitserland is het tweede land dat officieel zijn inzending bekend heeft gemaakt. Eerder zond Ierland al The Quiet Girl in. Vorig jaar waren er in totaal 93 inzendingen.

Drii Winter (2022)
6.9
In een afgelegen bergdorpje in de Zwitserse Alpen wordt de jonge liefde tussen Anna en Marco op de proef gesteld.

Drii Winter is in Nederland vanaf 1 september in de bioscoop te zien.

Beeld: Still 'Drii Winter' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsDrii Winter (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws