Interview: 'House of the Dragon'-acteur Steve Toussaint openhartig over racistische berichten

Interview: 'House of the Dragon'-acteur Steve Toussaint openhartig over racistische berichten

Steve Toussaint kruipt in de huid van Lord Corlys Velaryon in House of the Dragon (2022– ). Zijn personage staat ook wel bekend als The Sea Snake en is ook al zeker van een eigen serie. Wij van FilmVandaag.nl spraken Toussaint voor de première van House of the Dragon en vroegen hem onder andere hoe hij omgaat met de racistische berichten die hij ontvangt over zijn casting. De acteur is bijzonder openhartig.

Lees ook onze interviews met House of the Dragon-acteur Fabien Frankel en seriemaker Ryan Condal.

'Deze serie zegt: zij doen ertoe'

Hoewel de serie draken bevat en er verschillende vormen van magie in voorkomen, lijken sommige mensen een donker personage in de fantasyserie niet te accepteren. Dat merkt Toussaint maar al te goed; zo ontvingen hij en de seriemakers bakken met kritiek toen bekend werd dat hij de rol van Lord Corlys zou spelen, die in de boeken van George R.R. Martin niet per sé een huidskleur krijgt toegewezen maar door veel lezers als blank wordt ervaren. Toen Toussaint het boek las, dacht hij helemaal niet na over de huidskleur van Lord Corlys, zo vertelt hij.

Toen ik een kind was en naar sciencefiction keek, genoot ik ervan, maar ik zag nooit donkere mensen. Wij zeiden toen altijd tegen elkaar: 'Dat is de toekomst, waarom zitten wij er niet in'. Het was grappig, maar wel met een serieus punt. Zij wij het niet waard om in die moedige, toekomstige wereld te leven? Wat doet dat met een jong kind die zijn weg zoekt in de westerse wereld? Het betekent dat hij/zij zich ondergewaardeerd voelt. Het is daarom voor mij belangrijk dat iedereen, niet alleen donkere mensen maar iedereen, onderdeel is van deze wereld waar wij in leven. En deze serie doet dat. Deze serie zegt: zij doen ertoe.

Steve Toussaint

Een donkere, rijke man van adel

Als we Toussaint vragen wat hij van de persoonlijke en vaak nare berichten aan zijn adres vindt, benadrukt de acteur dat – hoewel hij de berichten liever niet had gekregen – hij ergens ook blij is dat hij ze irriteert.

Hoewel ik de mensen irritant vind die de moeite hebben genomen om mij racistische berichten te sturen en ik wens dat ze er niet zouden zijn, is er ook een deel van mij dat blij is dat ik ze erger. Want hoewel ze met liefde naar draken kijken en dit realistisch vinden, komt het er maar niet bij ze in dat een donkere man van adel kan zijn en rijk is. Als ze dat niet kunnen accepteren, zijn ze niet onderdeel van mijn wereld. Het gaat mij om de mensen die naar mij toe komen en vertellen hoe blij ze zijn dat ze nu gemixte kinderen op het scherm zien.

In House of the Dragon is Lord Corlys namelijk getrouwd met de blanke prinses Rhaenys Velaryon (gespeeld door Eve Best). Samen hebben zij twee kinderen, die dus gemixte ouders hebben. Over dit onderwerp sluit Toussaint af met het volgende:

De blanke man van de middenklasse heeft heel veel tijd gehad op de voorgrond, en dat was geweldig, maar dit is niet de wereld waar we in leven. Dat ik hier ben doet geen afbreuk aan hun wereld.

Steve Toussaint als Lord Corlys in 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max
Steve Toussaint als Lord Corlys in 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max

'Lord Corlys is tegenovergestelde van Littlefinger'

Lord Corlys is dé lord van House Velaryon, een familie met een Valyrian bloedlijn die zo oud is als die van House Targaryen. Zijn huis is nog rijker dan dat van de Lannisters in Game of Thrones (2011–2019) en bezit de grootste zeemacht ter wereld. In King's Landing is Lord Corlys onderdeel van de council van koning Viserys Targaryen (Paddy Considine) waardoor hij macht heeft in de politiek. Toch is dit niet wat het personage wil, zo vertelt Toussaint aan ons.

Hij is het tegenovergestelde van Littlefinger. Lord Corlys houdt niet van politiek. Hij kan het, maar vind het gewoon niet zo leuk. Hij voelt zich veel meer thuis op zee of op het slagveld. Als je iets fout doet op die plekken, ga je dood. Zo simpel is het. Corlys houdt daarvan. Hij houdt van mensen die recht door zee zijn en is teven ambitieus. Vooral voor zijn vrouw, die is gepasseerd voor de troon. Dit seizoen zal hij vooral haar proberen op de troon te krijgen of in ieder geval zijn familie meer macht te bezorgen.

House of the Dragon later deze maand in première op HBO Max

House of the Dragon start 22 augustus op HBO Max met wekelijkse afleveringen. In de loop van deze week is op FilmVandaag.nl onze recensie te vinden van de eerste aflevering.

House of the Dragon (2022– )
8.7
Kijk op HBO Max • 'House of the Dragon' is een prequelserie van 'Game of Thrones'. In de serie staat de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar controle.
Beeld: Still 'House of the Dragon' via HBO Max / Bart van der Putten

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand HBO Max InterviewHouse of the Dragon (2022– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws