Interview: 'House of the Dragon'-maker Ryan Condal is al klaar voor seizoen 2

Interview: 'House of the Dragon'-maker Ryan Condal is al klaar voor seizoen 2

Ryan Condal maakt een grote sprong in zijn carrière. Na te hebben gewerkt als seriemaker van Colony (2016–2018), staat de schrijver en producent nu aan het roer van House of the Dragon (2022– ), de gloednieuwe Game of Thrones-serie van HBO Max. Wij van FilmVandaag.nl spraken Condal ter ere van de Europese première van aflevering 1. De seriemaker is gelijk duidelijk: als het aan hem ligt, komt er ook absoluut een tweede seizoen.

Lees ook onze interviews met House of the Dragon-acteurs Steve Toussaint en Fabien Frankel.

De Targaryens in al hun glorie

Het universum van Game of Thrones leent zich perfect voor uitbreiding en HBO denkt hier al langere tijd over na met verschillende projecten in het verschiet. Waarom is het nu House of the Dragon die als serie het voortouw neemt van de spin-offs? Condal legt uit dat deze serie vooral belangrijk is in het verlengde van de originele serie. We zagen veel van Daenerys Targaryen in Game of Thrones, maar wat is de geschiedenis van haar huis?

We weten nog niet echt veel over de Targaryans na het zien van Game of Thrones – we weten veel over één Targaryen, maar niet over de dynastie. We hebben de legendes gehoord, maar niet de werkelijke praktische geschiedenis van de Targaryans gezien. Dat is wat deze serie is, je krijgt de Targaryens te zien met al hun macht en draken. Maar ook op een thematisch niveau; je krijgt het verhaal te zien van dit onbetwistbare rijk en de gevaren die ermee gepaard gaan. Dit is het begin van de neergang. De reden dat Daenerys in Essos zit te bedelen om kleding en onderdak, komt door de gebeurtenissen in dit verhaal.

Ryan Condal
Ryan Condal op de Europese première van 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten
Ryan Condal op de Europese première van 'House of the Dragon', afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten

Discussie met George R.R. Martin over beginpunt

Condal schreef de scripts van ten minste vier afleveringen en moest hiervoor af en toe in gesprek met George R.R. Martin, schrijver van het boek Fire and Blood waar House of the Dragon op is gebaseerd. Hoewel ze niet veel of grote discussies hadden, zo vertelt Condal, was er één punt waar de twee in het begin niet eens over konden worden.

We maakten niet veel ruzie, maar ons grootste debat was onze eerste discussie. Daar waar HBO moeite mee had was de vraag: waar begin je? Er is 300 jaar aan geschiedenis dus waar begin je dit verhaal zodat je genoeg informatie hebt, maar niet te vroeg zodat je alleen uiteen aan het zetten bent. HBO's oorspronkelijke plan was om veel later te beginnen; George wilde veel eerder. Ik zat er tussenin. Ik neigde meer naar George's tijdlijn, maar uiteindelijk kwamen we ergens in het midden uit. Toen ik de outline en aflevering 1 had geschreven, zag George ook dat het goed was en stemde toe.

'We zijn klaar voor een tweede seizoen'

En dan natuurlijk de belangrijkste vraag: zijn Condal en zijn collega-makers al bezig met het script van seizoen 2 en ziet hij de serie net als Game of Thrones acht seizoenen lang doorgaan? Condal is hoopvol en, hoewel hij geen concreet antwoord geeft over het script, zegt hij 'klaar te zijn' voor seizoen 2 zodra HBO groen licht geeft.

Ik hoop dat we geluk hebben en een tweede seizoen krijgen. We zijn er zeker klaar voor als en wanneer HBO de serie verlengt. Ik weet niet hoe lang deze serie zal lopen; we hebben zeker een eindpunt in zicht. Het mooie van [het boek] Fire and Blood is dat het ons helemaal meeneemt tot het einde van het verhaal. Daarna is er nog zo'n 150 jaar Targaryen-geschiedenis te gaan voor het echte einde van het rijk. Het is de kunst om uit te vinden waar het einde is. Dat zullen we doen als we verder gaan met het maken van seizoenen van de serie.

House of the Dragon later deze maand in première op HBO Max

House of the Dragon start 22 augustus op HBO Max met wekelijkse afleveringen. In de loop van deze week is op FilmVandaag.nl onze recensie te vinden van de eerste aflevering.

House of the Dragon (2022– )
8.6
Kijk op HBO Max • 'House of the Dragon' is een prequelserie van 'Game of Thrones'. In de serie staat de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar controle.
Beeld: Still 'House of the Dragon' via HBO Max

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand HBO Max InterviewHouse of the Dragon (2022– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws