Interview: Fabien Frankel keek naar Pedro Pascal voor zijn 'House of the Dragon'-personage

Interview: Fabien Frankel keek naar Pedro Pascal voor zijn 'House of the Dragon'-personage

House of the Dragon (2022– ) start later deze maand op HBO Max en introduceert een hele reeks nieuwe personages voor een ieder die enkel Game of Thrones (2011–2019) heeft gezien en niet bekend is met George R.R. Martins boek Fire & Blood. Zo maken we kennis met Ser Criston Cole, een ridder uit Dorne. Wij van FilmVandaag.nl spraken acteur Fabien Frankel over het personage.

Lees ook onze interviews met House of the Dragon-acteur Steve Toussaint en seriemaker Ryan Condal.

Pedro Pascals personage als voorbeeld

Fabien Frankel is redelijk nieuw in de acteerwereld en speelde hiervoor enkel een kleine bijrol in Last Christmas (2019) en in vier afleveringen van de waargebeurde Netflix-mini The Serpent (2021). Wij vroegen hem naar het verschil in voorbereiding voor zijn eerdere werk en voor zijn rol in House of the Dragon.

Voor House of the Dragon was de voorbereiding heel fysiek. Terwijl voor The Serpent, waarin ik heel dun en ziek speelde, was dit het tegenovergestelde. Dit keer probeerde ik mezelf eruit te laten zien als een ridder.

Fabien Frankel
Afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten
Afbeelding via HBO Max / Bart van der Putten

Tijdens zijn voorbereiding zocht Frankel ook naar inspiratie in optredens van anderen. Zo keek hij het optreden van Pedro Pascal terug in Game of Thrones, die Oberyn Martell speelde. Net als zijn personage komt Oberyn uit Dorne. Dit hielp Frankel om te zien hoe mensen uit de exotische stad in het Game of Thrones-universum worden behandeld en gezien.

Ik keek terug naar Pedro Pascals optreden in Game of Thrones om mij voor te bereiden. Niet wat betreft zijn acteerwerk, maar vooral naar hoe zijn personage werd gezien door de rest in de serie. Mensen uit Dorne worden met minder respect bekeken door de rijken uit King's Landing. Daar haalde ik inspiratie uit.

Niet eens met kritiek op Game of Thrones seizoen 8

Tot slot vragen we Frankel naar de kritiek die Game of Thrones ontving tijdens seizoen 8. Hoe kijkt hij hier naar als acteur in House of the Dragon en heeft dit de productie van de nieuwe serie enigszins beïnvloed?

Hoe ze seizoen 8 ook zouden eindigen, niet iedereen zou tevreden zijn. Er was geen scenario waarin je met zo'n grote serie iedereen tevreden had kunnen stellen. Wij dachten er niet over na bij deze serie, het voelde echt aan als iets nieuws.

House of the Dragon later deze maand in première op HBO Max

House of the Dragon start 22 augustus op HBO Max met wekelijkse afleveringen. In de loop van deze week is op FilmVandaag.nl onze recensie te vinden van de eerste aflevering.

House of the Dragon (2022– )
8.6
Kijk op HBO Max • 'House of the Dragon' is een prequelserie van 'Game of Thrones'. In de serie staat de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar controle.
Beeld: Still 'House of the Dragon' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand HBO Max InterviewHouse of the Dragon (2022– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws