'Avatar: The Way of Water'-regisseur James Cameron gooide script weg waar een jaar aan gewerkt was

'Avatar: The Way of Water'-regisseur James Cameron gooide script weg waar een jaar aan gewerkt was

Het is in de filmwereld inmiddels algemeen bekend dat de Oscarwinnende regisseur James Cameron al jaren werkt aan een waardig vervolg op zijn populaire film Avatar (2009). De eerstvolgende film in de reeks, Avatar: The Way of Water (2022), verschijnt deze herfst nog in de bioscoop. In een recent interview onthult de filmmaker dat hij veel tijd verloren is aan het schrijven van een script dat uiteindelijk in de prullenbak is beland.

Dreigde met ontslag

Met een enorm succesvol eerste deel is het in te denken dat er veel druk op Cameron en zijn crew ligt om een vervolg te verwezenlijken dat Avatar eer aandoet en tegelijkertijd de Avatar-franchise nieuw leven inblaast. Hij moedigde zijn schrijvers aan om met nieuwe ideeën voor de tweede film te komen en was behoorlijk streng voor zijn team. Hij heeft zelfs met ontslag gedreigd, aldus Cameron zelf.

Ik schreef een heel script voor het vervolg op Avatar, las het en besefte dat het niet aan mijn verwachtingen voldeed. Boem, opnieuw beginnen! Ik had er een jaar over gedaan.

James Cameron

Eerste deel nu in de bioscoop

Na een pauze van 12 jaar komt binnenkort zijn nieuwe Avatar-film uit. Fans reageerden overweldigend op de eerste beelden van de film. De hype is dus nog niet voorbij al duurde het langer dan verwacht om de film naar het grote scherm te brengen. Avatar: The Way of Water gaat verder waar de vorige film ophield met dezelfde personages gespeeld door Sam Worthington en Zoe Saldana.

De eerste film draait sinds deze week weer opnieuw in de bioscoop.

Avatar: The Way of Water (2022)
'Avatar: The Way of Water' speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.
Beeld: Still 'Avatar: The Way of Water' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities BioscoopAvatar (2009)Avatar 3 (2023)Avatar: The Way of Water (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws