Ana de Armas nu te zien op Netflix als Marilyn Monroe in intieme dramafilm

Ana de Armas nu te zien op Netflix als Marilyn Monroe in intieme dramafilm

Op Netflix kijk je vanaf vandaag eindelijk naar Blonde (2022), een gloednieuwe Original-film over popicoon Marilyn Monroe. Niemand minder dan Bond-girl Ana de Armas neemt de rol van de blonde ster op zich.

'Geen geschiedenisles'

De nieuwe Netflix-film is gebaseerd op de bestseller van Joyce Carol Oates en geeft een nieuwe kijk op het leven van één van Hollywoods meest blijvende iconen, Marilyn Monroe. Van haar jeugd als Norma Jeane tot haar opkomst in het sterrendom. Netflix legt uit dat de film "de grenzen van feit en fictie vervaagt om de groeiende kloof tussen haar publieke en privé-zelf te onderzoeken".

De fictieve hertelling van Monroe's leven is geregisseerd door Andrew Dominik, die eerder Killing Them Softly (2012) met Brad Pitt maakte. Netflix benadrukt dat de film geen geschiedenisles is: "Als je dat zoekt, kun je beter The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes (2022) gaan kijken."

Gemengde verwachtingen

Al voor de release van Blonde ontstond flinke kritiek op het accent van De Armas: "Haar accent is duidelijk aanwezig in alles waar ik haar tot nu toe in gezien heb. Ze is niet zoals Nicole Kidman of Saoirse Ronan die hun moederaccent volledig kunnen verhullen." Desondanks is er veel interesse in de nieuwe Netflix-film. Knives Out-collega Chris Evans ziet haar zelfs het hoogst haalbare bereiken met dit optreden: "Wow, je gaat hier een Oscar mee winnen".

Blonde (2022)
5.5
Kijk op Netflix • Na een heftige jeugd groeit Norma Jeane Mortenson in het Hollywood van de jaren 50 uit tot een filmster en sekssymbool.

Vanaf vandaag op Netflix

Blonde is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Beeld: Still 'Blonde' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsBlonde (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws