Adrien Brody probeerde 'Peaky Blinders'-schrijvers te overtuigen Luca Changretta in serie te houden

Adrien Brody probeerde 'Peaky Blinders'-schrijvers te overtuigen Luca Changretta in serie te houden

Oscarwinnaar Adrien Brody is te zien in zes afleveringen van het vierde seizoen van Peaky Blinders (2013–2022), een ervaring om nooit te vergeten, een ervaring die, als het aan de acteur zelf lag, veel langer had mogen duren. Hij probeerde de schrijvers er dan ook van te overtuigen Luca Changretta langer in het verhaal te houden.

Brody had gehoopt om nog een seizoen in de serie te zien te zijn, zo vertelde hij in een recent interview. Hoe zijn personage betrokken moest blijven, daarover had hij ook al nagedacht:

Wanhopig probeerde ik een manier te vinden om Luca in leven te houden en hem terug te laten komen om wraak te nemen. Ik wilde echt blijven, ik wilde niet naar huis. Luca is het personage dat ik altijd al heb willen spelen. Peaky Blinder bood de mogelijkheid voor allerlei leuke dingen in een stijl van film maken waar ik erg van houd, een stijl en karakter binnen de fundamenten van familie, maffia, eer en alles wat daarbij hoort.

Adrien Brody

Brody's ervaring met Peaky Blinders zal ongetwijfeld bijzonder zijn geweest, want aan rollen en aanbiedingen heeft de ster geen gebrek. Na Peaky Blinders was hij onder andere te zien in Wes Andersons The French Dispatch (2021), de serie Succession (2018– ) en zagen we hem onlangs in de nieuwe Netflix-film Blonde (2022). Binnenkort zal hij opnieuw te zien zijn in een Anderson-productie, Asteroid City (2022), samen met onder meer Tom Hanks, Scarlett Johanson, Tilda Swinton, Jeffrey Wright, Matt Dillon, Liev Schreiber, Steve Carell, Rupert Friend, Margot Robbie, Edward Norton en Willem Dafoe.

Onlangs kwam er een einde aan de serie Peaky Blinders, maar bedenker Steven Knight bevestigde dat de serie nieuw leven ingeblazen zal worden op het witte doek. Momenteel werkt Knight hard aan het scenario voor de toekomstige film en hij hoopt in 2023 aan de opnames te beginnen.

Hoofdrolspeler Cillian Murphy sprak ook over de film:

Ik ben net zo enthousiast als iedereen om het script te lezen, maar ik denk dat het voor ons allemaal goed is om een kleine pauze in te lassen. Steve is een veel gevraagde schrijver en waanzinnig druk, maar ik weet dat hij bovenal houdt van het schrijver van 'Peaky'.

Cillian Murphy
Peaky Blinders (2013–2022)
8.8
Kijk op Netflix • 'Peaky Blinders' speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog, in 1919. Tommy Shelby (Cillian Murphy) leidt er de beruchte bende the Peaky Blinders en wilt er de maatschappelijke ladder beklimmen.
Beeld: Still 'Peaky Blinders' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixPeaky Blinders (2013–2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws