Cate Blanchett zwaait met de dirigeerstok in de trailer van muzikaal drama

Cate Blanchett zwaait met de dirigeerstok in de trailer van muzikaal drama

De veelzijdige actrice Cate Blanchett kan zomaar het kwaad belichamen in een superheldenfilm om vervolgens weer de hoofdrol te spelen in een serieus festivaldrama. In de trailer van Tár (2022) schittert ze als dirigent van een groot orkest.

Tijdbom op de werkvloer

De film volgt Lydia Tár, de eerste vrouwelijke leider die een gerenommeerd Duits symfonieorkest (in de opnames gerepresenteerd door het Dresden Philharmonic) onder haar hoede neemt en grote ambities heeft om de perfecte uitvoering te dirigeren. Achter het muzikale succes blijken een enorme prestatiedruk, conflicten in haar onderwijstaken en gespannen machtsverhoudingen schuil te gaan, die het leven van Tár volledig op de kop zetten en haar het werken geleidelijk onmogelijk maken. Zeker als een beloftevolle celliste (gespeeld door Sophie Kauer) zich bij het orkest voegt en alle aandacht naar zich toetrekt.

Bekroond in Venetië

Tár ging in première op het filmfestival van Venetië, waar de film veel lof oogstte en de meeste complimenten uitgingen naar Blanchett, die op de slotdag de prijs voor beste actrice kreeg uitgereikt. De regisseur is Todd Field, die je zou kunnen kennen van zijn eerdere drama's In the Bedroom (2001) en Little Children (2006) (met Kate Winslet en Patrick Wilson).

Tár (2022)
7.9
TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest ooit.

Geduld vereisd

De Nederlandse release staat gepland voor 2 maart 2023, en dus moet je helaas nog even geduld hebben om de film hier te kunnen bekijken. Reden genoeg om hem wel alvast in je watchlist te zetten.

Beeld: Still 'Tár' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsTár (2022)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws