Vijfde seizoen van westernserie op SkyShowtime breekt Amerikaans streamingrecord

Vijfde seizoen van westernserie op SkyShowtime breekt Amerikaans streamingrecord

Dankzij de lancering van SkyShowtime is de populaire Amerikaanse westernserie Yellowstone (2018– ) sinds een tijdje eenvoudig(er) toegankelijk voor Nederlandse kijkers. Het vijfde seizoen, dat afgelopen weekend in première ging, is in de Verenigde Staten goed voor een nieuw streamingrecord.

De patriarch als beschermer

Yellowstone volgt de familie Dutton, die een enorme ranch bestuurt op het uitgestrekte Amerikaanse platteland van de staat Montana. Patriarch John Dutton (Dances with Wolves-acteur Kevin Costner) schuwt het geweld niet in zijn doorlopende pogingen de familie te verdedigen tegen vermeende bedreigingen. De twee première-afleveringen laten onder andere zien hoe John wordt ingezworen als gouverneur van Montana, en hoe zijn zoon en dochter (rollen van Wes Bentley en Kelly Reilly) daarmee omgaan.

Kabelzender

De eerdere seizoenen van de serie zijn in Nederland al sinds augustus beschikbaar via Paramount Network, dat dit voorjaar de plaats van Spike innam. Voor deze kabelzender heb je alleen een gewezen televisieabonnement nodig. Dankzij SkyShowtime is zo'n televisieabonnement nu niet meer noodzakelijk, al heb je natuurlijk wel een abonnement op de nieuwe dienst nodig.

Beste première

In de Verenigde Staten zorgde het vijfde seizoen afgelopen weekend voor een nieuw streamingrecord. 12,1 miljoen kijkers keken de eerste 24 uur naar de eerste twee afleveringen. Het is daarmee de beste lancering tot nu toe voor de serie en volgens technologiebedrijf Samba TV ook de beste première voor een televisieserie van het afgelopen jaar.

Yellowstone (2018‑ )
8.7
Kijk op SkyShowtime • Volg de gewelddadige wereld van de familie Dutton, die de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten bestuurt.

Maffiabaas als blikvanger

Yellowstone heeft met Wind River (2017)- regisseur Taylor Sheridan dezelfde maker als Tulsa King (2022– ), de misdaadserie met maffiabaas Sylvester Stallone die een belangrijke blikvanger van SkyShowtime moet worden, ook in Nederland. Op Tulsa King moet je als abonnementshouder nog even wachten, maar de beschikbare afleveringen van Yellowstone (inclusief de eerder seizoenen) zijn nu te zien. Kijk hier voor het volledige aanbod van de nieuwe dienst.

Beeld: Still 'Yellowstone' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series SkyShowtimeYellowstone (2018– )

Meer SkyShowtime

Meer SkyShowtime

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws