'Knives Out'-regisseur Rian Johnson moet plannen voor deel 3 nog uitdenken

'Knives Out'-regisseur Rian Johnson moet plannen voor deel 3 nog uitdenken

Liefhebbers van bioscoophit Knives Out (2019) wachten met smart op de Netflix-release van het vervolg, Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022). In de aanloop speculeren regisseur Rian Johnson en hoofdrolspeler Daniel Craig alweer over het tevens aankomende derde deel.

Deel drie

Volgens producent Ram Bergman was het altijd al de bedoeling dat er een vervolg zou komen als deel één een succes was, en nu Glass Onion uitkomt, wil hij Johnson wederom de ruimte geven om zijn hoofd leeg te maken, de ontvangst van de nieuwe film te laten bezinken en vervolgens weer aan het werk te gaan. Johnson zelf kijkt er nu al naar uit:

We hebben de deal met Netflix zo vormgegeven, dat ik gewoon door kan werken als ik dat wil. De laatste paar maanden is dat derde deel het meest creatieve idee dat in mijn hoofd rondspookt. Ik denk dat ik er straks gewoon vol voor ga.

Rian Johnson

Vertrouwen van Craig

Hoofdrolspeler Daniel Craig heeft er vertrouwen in dat Johnson de benodigde inspiratie wel gaat vinden. "Hij heeft al wat ideeën en die klinken goed, dus ik laat hem straks gewoon zijn ding doen".

Nieuw moordmysterie

In Glass Onion: A Knives Out Mysytery kruipt Bond-ster Daniel Craig wederom in de huid van detective Benoit Blanc, die dit keer naar Griekenland reist om uit een sterrencast van bonte verdachten de spil in een nieuw moordmysterie te plukken. Onder andere Sinister-acteur Ethan Hawke, Fight Club-ster Edward Norton en zangeres en actrice Janelle Monáe zijn in deel twee te zien. De film moet nog uitkomen, maar de vraag die de gemoederen nu al bezighoudt is natuurlijk of we na Glass Onion nog een derde deel kunnen verwachten…

The Beatles

Johnson was al met het script van zijn vervolgfilm bezig toen hij op een liedje van The Beatles uit 1968 stuitte. Glass Onion werd grotendeels geschreven door John Lennon en was bedoeld om de verbeelding te prikkelen van fans die op zoek waren naar diepgravende betekenissen in de teksten van de band. Een passend uitgangspunt dus voor een film die kijkers net zo goed wil meenemen op een zoektocht. De titel van de vervolgfilm was een feit, en dat was voor Johnson een hele opluchting: "De vorige keer was ik tien jaar bezig om alles op een rijtje te krijgen".

Still 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' via Netflix
Still 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' via Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery verschijnt op 23 december op Netflix.

Beeld: Still 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' via Netflix/John Wilson
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixGlass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws