Liveactionversie 'One Piece' komt naar Netflix

Liveactionversie 'One Piece' komt naar Netflix
31 januari 2020 om 10:18

De enorm succesvolle franchise One Piece maakt de sprong van manga en anime (One Piece (1999– )) naar liveaction. In samenwerking met Tomorrow Studios heeft Netflix een adaptatie van tien afleveringen goedgekeurd.

Tomorrow Studios werkt momenteel al aan een liveactionserie van Cowboy Bebop met John Cho voor Netflix. Maar die productie staat momenteel even stil nadat Cho tijdens het filmen zijn knie geblesseerd had.

Steven Maeda (bekend van onder meer Lost (2004–2010)) is naar verluidt zowel de showrunner als de schrijver en uitvoerend producent, met Matt Owens (bekend van onder meer Agents of S.H.I.E.L.D. (2013– )) die ook schrijft en uitvoerend producent is. Andere uitvoerende producenten zijn One Piece-maker Eiichiro Oda zelf en Tomorrow Studios' Marty Adelstein en Becky Clements. De plannen voor de serie werden voor het eerst aangekondigd in 2017, hoewel Netflix op dat moment nog niet ter sprake was gekomen.

De beroemde maker Eiichiro Oda schreef het volgende over het komende project:

Met de Engelse vertaling ervan via Anime Trending:

De nieuwe serie is een verdere stap van Netflix in de richting van alle manga- en animefans. Het bedrijf heeft al liveactionbewerkingen van eigendommen als Death Note (2017) geproduceerd, spraakmakende aankopen gedaan zoals de rechten op Studio Ghibli-films (waar wij al eerder over schreven) en Neon Genesis Evangelion (1995–1996), en zelfs eigen series geproduceerd, zoals Aggretsuko (2018– ) en Castlevania (2017– ). Eerder deze week bracht Netflix de eerste trailer uit voor de nieuwe CGI-versie van Ghost in the Shell: Ghost in the Shell SAC_2045 (2020). Het artikel daarover lees je hier.

Beeld: Still uit de serie 'One Piece' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Netflix

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…