Kumail Nanjiani heeft geen spijt van afwijzen rol waarbij hij een accent moest overdrijven

Kumail Nanjiani heeft geen spijt van afwijzen rol waarbij hij een accent moest overdrijven
5 augustus 2020 om 10:35

Kumail Nanjiani zei in een interview met Variety dat hij nog niet het gevoel heeft dat hij succesvol is, ondanks een Oscarnominatie voor The Big Sick (2017) en zijn rol in de aankomende Marvel-film The Eternals (2021). Als hij zich ergens trots en succesvol bij voelt gaat het niet om specifieke rollen, maar om een houding. Nanjiani besloot namelijk na een aantal jaar om geen audities meer te doen voor "stereotypische bruine mannen rollen" en voor personages waarbij hij een accent moest overdrijven.

Nanjiani zegt niet dat hij per definitie geen accent wil doen, maar wat hij wil voorkomen is dat het ingezet wordt als komisch instrument.

Ik heb een Pakistaans accent, maar ze zouden zoiets hebben van: 'Kan je het nog wat grappiger maken?' […] Er zijn rollen die een zwaarder Pakistaans of Indiaas accent vragen, en dat is helemaal prima, maar ik wilde gewoon niet dat de humor voortkomt uit iemand die een accent overdrijft.

Op basis van die houding wees Nanjiani ook een rol af in een film die enorm succesvol zou worden, maar hij heeft er nog steeds geen spijt van. Variety geeft aan dat het waarschijnlijk om Deadpool (2016) ging, waarin een Zuid-Aziatische taxichauffeur zit genaamd Dopinder. Tijdens de auditie vroeg de regisseur hem of hij zijn accent een beetje kon aandikken, waarop Nanjiani weigerde.

Om een betere representatie in de filmwereld te krijgen zegt Nanjiani dat het van belang is dat er niet alleen een diverse cast is, maar dat diversiteit ook achter de schermen weerspiegeld moet worden.

Het is overduidelijk dat on-screen representatie belangrijk is, maar ik denk dat schrijven, regisseren, dat die dingen heel, heel belangrijk zijn, omdat we meer mensen nodig hebben die hun verhalen vertellen. […] Als iemand zegt, 'Oh, je weet wel die Aziatische film die een hit was', dan wil ik dat mensen vragen 'welke [van de meerdere films bedoel je]?'.

Nanjiani zal vanaf 10 februari 2021 te zien zijn als Kingo in The Eternals.

The Eternals (2021)
Het verhaal van de 'Eternals' (Eeuwigen), een ras van onsterfelijke wezens die op aarde leefden en haar geschiedenis en beschavingen vormden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Big Sick' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Lees ook: Recensie 'Father Soldier Son'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten