Nieuwe 'Cyrano'-adaptatie in de maak met Peter Dinklage en Haley Bennett

Nieuwe 'Cyrano'-adaptatie in de maak met Peter Dinklage en Haley Bennett

Er is een nieuwe versie van Cyrano (2021) in de maak. Het gaat deze keer om een musicaladaptatie. Peter Dinklage en Haley Bennett speelden de hoofdrollen op het toneel en keren terug voor de filmversie. De film wordt geregisseerd door Joe Wright (Darkest Hour (2017)) en Brian Tyree Henry en Ben Mendelsohn zullen ook meespelen.

De musical is geschreven door regisseur, schrijver en theateracteur Erica Schmidt en een adaptatie van Edmond Rostands Cyrano de Bergerac. Schmidt werkte samen met Aaron Dessner en Bryce Dessner van The National voor de muziek. De muziekteksten werd geschreven door Matt Berninger en Carin Besser.

Bennett was recent te zien in Swallow (2019) en later dit jaar komt The Devil All the Time (2020) uit waarin ze ook een rol vertolkt. Van die tweede film werden onlangs de eerste beelden gepubliceerd. Dinklage is het meest bekend van zijn rol als Tyrion Lannister in Game of Thrones (2011–2019) en heeft op dit moment nog een aantal projecten op stapel staan waaronder een verfilming van Rumpelstiltskin.

Wrights komende film is The Woman in the Window (2021) die eerst als bioscooprelease gepland stond, maar nu waarschijnlijk uitgebracht zal worden op Netflix. Hierin heeft Henry ook een rol.

Wanneer het filmen van Cyrano gaat beginnen is nog niet bekend.

Cyrano (2021)
6.3
Cyrano de Bergerac (Peter Dinklage), is zijn tijd vooruit en is niet alleen een briljant zwaardvechter in duels, maar ook uiterst bedreven in het verbale steekspel.
Beeld: Still 'Swallow' via Filmdepot
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsCyrano (2021)

Meer films

Meer films

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws