Nieuwe 'Cyrano'-adaptatie in de maak met Peter Dinklage en Haley Bennett

Nieuwe 'Cyrano'-adaptatie in de maak met Peter Dinklage en Haley Bennett
5 augustus 2020 om 11:24

Er is een nieuwe versie van Cyrano in de maak. Het gaat deze keer om een musicaladaptatie. Peter Dinklage en Haley Bennett speelden de hoofdrollen op het toneel en keren terug voor de filmversie. De film wordt geregisseerd door Joe Wright (Darkest Hour (2017)) en Brian Tyree Henry en Ben Mendelsohn zullen ook meespelen.

De musical is geschreven door regisseur, schrijver en theateracteur Erica Schmidt en een adaptatie van Edmond Rostands Cyrano de Bergerac. Schmidt werkte samen met Aaron Dessner en Bryce Dessner van The National voor de muziek. De muziekteksten werd geschreven door Matt Berninger en Carin Besser.

Bennett was recent te zien in Swallow (2019) en later dit jaar komt The Devil All the Time (2020) uit waarin ze ook een rol vertolkt. Van die tweede film werden onlangs de eerste beelden gepubliceerd. Dinklage is het meest bekend van zijn rol als Tyrion Lannister in Game of Thrones (2011–2019) en heeft op dit moment nog een aantal projecten op stapel staan waaronder een verfilming van Rumpelstiltskin.

Wrights komende film is The Woman in the Window (2020) die eerst als bioscooprelease gepland stond, maar nu waarschijnlijk uitgebracht zal worden op Netflix. Hierin heeft Henry ook een rol.

Wanneer het filmen van Cyrano gaat beginnen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Swallow' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsCyrano

Lees ook: Kumail Nanjiani heeft geen spijt van afwijzen rol waarbij hij een accent moest overdrijven

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten