Documentaire over fotograaf Helmut Newton vanaf september in de bioscoop

Documentaire over fotograaf Helmut Newton vanaf september in de bioscoop
5 augustus 2020 om 14:43

De documentaire Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (2020) over het leven van de befaamde fotograaf Helmut Newton gaat op 10 september in Nederland in première. Dat maakte filmdistributeur The Searchers vandaag bekend.

Newton werd met zijn provocerende en onconventionele portretten van vrouwen wereldwijd beroemd. In openhartige interviews vertellen onder andere Grace Jones, Isabella Rosselini en June Newton over Newton's werkwijze, zijn kunst en ook zijn invloed op internationale kunst en modeadvertenties. Bekijk de trailer van de film hier:

De film verteld het verhaal van een van de meest iconische fotografen van de afgelopen decennia. We gaan in de documentaire van zijn kindertijd in Berlijn naar zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Newton werd bekend met de manier waarop hij vrouwen en vrouwelijke vormen wist te verbeelden. Zijn stijl is heel herkenbaar en veel van zijn foto's zijn tijdloos en inspireren nog altijd veel mensen. Daarnaast blijft zijn werk ook uitdagend en roept het vragen op, bijvoorbeeld over seksisme. Zette Helmut zijn vrouwelijke modellen neer als krachtige subjecten, of werden ze vooral geseksualiseerd door de mannelijke blik aan de andere kant van de lens?

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful (2020)
7.5
Helmut Newton wordt tot 's werelds beroemdste fotografen gerekend dankzij zijn provocerende en onconventionele portretten van vrouwen.

Benieuwd geworden? Helmut Newton: The Bad and the Beautiful is vanaf 10 september in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Helmut Newton: The Bad and the Beautiful' via www.filmdepot.nl
Tekst: Filmdistributeur The Searchers

Meer over:

Bioscoop FilmsHelmut Newton: The Bad and the Beautiful (2020)

Lees ook: Nu te zien op Netflix: 'Mean Girls 2'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten