Mumbai Film Festival uitgesteld naar 2021

Mumbai Film Festival uitgesteld naar 2021
5 augustus 2020 om 15:12

De 22ste editie van het Mumbai Film Festival wordt uitgesteld naar 2021 als gevolg van het coronavirus, dat nog steeds ongecontroleerd om zich heen grijpt in India. Dat laat de organisatie van het festival weten in een verklaring op de website.

De Mumbai Academy of Moving Image (MAMI), de organisator van India's grootste internationale filmfestival maakte de beslissing gisteren bekend. De voornaamste reden is de "verwoestende pijn en het lijden in het hele land", samen met de onzekerheid over de heropening van de bioscopen in Mumbai. India heeft op dit moment het op twee na hoogste aantal COVID-19 gevallen in de wereld. Isha Ambani, een van de leden van de raad van bestuur van het festival zegt in de verklaring:

We hebben met gemengde gevoelens besloten om het MAMI Mumbal Film Festival 2020 uit te stellen tot volgend jaar. Het is onze verantwoordelijk om alles te doen wat we kunnen om onze gemeenschappen veilig en gezond te houden tijdens deze crisis. […] We beloven dat het festival terug zal komen, vol passie en enthousiasme voor onze geliefde stad Mumbai.

Fesitvaldirecteur Anupama Chopra voegt daaraan toe:

De wereld worstelt met een wereldwijde ramp. 2020 gaat over overleven, introspectie en nederigheid. We hebben besloten om dit jaar prioriteit te geven aan gezondheid en genezing, en het festival volgend jaar in zijn volle glorie te houden.

Ondanks het uitstel kondigde MAMI aan dat ze de officiële selectie van Indiase films voor het jaar later in augustus nog steeds zullen vrijgeven, en dat ze bovendien een online programma aan zullen bieden. Op de officiële website van het festival vind je meer informatie. De nieuwe data van de 22ste editie van het festival worden binnenkort aangekondigd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen

Lees ook: Documentaire over fotograaf Helmut Newton vanaf september in de bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten