LeBron James gaat graphic novel 'New Kid' produceren

LeBron James gaat graphic novel 'New Kid' produceren
6 augustus 2020 om 16:08

Zelfs nu het NBA-seizoen weer van start is gegaan blijft LeBron James druk in de weer met zijn productiebedrijf SpringHill Entertainment. De basketballer wist onlangs de rechten te verwerven van New Kid.

New Kid is een graphic novel van Jerry Craft uit 2019. SpringHill gaat het verhaal ontwikkelen en produceren. New Kid wist als eerste graphic novel zowel de felbegeerde Newbery Award als de Coretta Scott King Award te winnen.

Verschillende kopers hadden hun zinnen gezet op het project. Maverick Carter, mede-oprichter van SpringHill, was echter zo geraakt door het verhaal dat hij alles op alles zette het project binnen te halen.

Nu dat gelukt is heeft het project hoge prioriteit voor het productiebedrijf. Momenteel wordt er druk gezocht naar een schrijver die het verhaal kan bewerken tot film.

James en Carter zijn beiden betrokken als uitvoerend producenten. SpringHill Entertainment gaat produceren en ook Craft is verbonden aan het project. Het verhaal gaat over Jordan Banks, hij ondergaat een cultuurshock als hij besluit zich in te schrijven op een particuliere school.

Hoewel James nog actief is op het basketbalveld, aarzelde hij niet het project aan te kopen om zo het assortiment aan films aangekocht door zijn productiebedrijf uit te breiden. Naast New Kid, wordt ook gewerkt aan Space Jam: A New Legacy (2021) en Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (2020).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: LeBron James via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Lees ook: Henry van Loon en Theo Maassen binnenkort te zien in politieserie 'Niks te Melden'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten