Nieuwe 'Dirty Dancing'-film in de maak met rol voor Jennifer Grey

Nieuwe 'Dirty Dancing'-film in de maak met rol voor Jennifer Grey
7 augustus 2020 om 10:21

Als je dacht dat je Baby in een hoek kon zetten, vergeet het dan maar. Er zijn namelijk onderhandelingen gaande over een nieuwe Dirty Dancing-film.

Lionsgate is in gesprek met ceo Jon Feltheimer. Volgens Deadline zou er officieel gewerkt worden aan een nieuwe film, met terugkerende ster Jennifer Grey, als acteur en producent. Jonathan Levine gaat de regie voor zijn rekening nemen.

De originele film werd uitgebracht in 1987. Daarin zijn Patrick Swayze en Grey te zien als dansleraar en leerling die verliefd op elkaar worden. Dirty Dancing (1987) was een gigantische hit en werd al snel een cultureel fenomeen. De film zat vol gedenkwaardige momenten, denk aan de scène waarin Swayze Grey van de grond tilt met I've Had the Time of My Life op de achtergrond en het 'don't put Baby in the corner'.

Volgens Feltheimer is het zinvol voor Lionsgate om Dirty Dancy opnieuw te verfilmen, omdat mensen in deze tijd behoefte hebben aan romantische, nostalgische films.

Het is niet de eerste keer sinds 1987 dat er een nieuwe draai wordt gegeven aan het oorspronkelijke verhaal. In 2004 werd Dirty Dancing: Havana Nights (2004) uitgebracht (met Diego Luna) en in 2017 was daar Dirty Dancing (2017), een remake voor tv (met Nicole Scherzinger). Dit wordt wel de eerste nieuwe Dirty Dancing waarbij Jennifer Grey betrokken is.

Naast Levine als regisseur zijn Mikki Daughtry en Tobias Laconis aangetrokken als scenarioschrijvers. Het plot van de film is nog niet bekendgemaakt.

Dirty Dancing (1987)
7.0
Het verwende meisje Frances Houseman, bijgenaamd Baby, brengt de zomervakantie van 1963 door in een vakantiepark in Catskills.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Patrick Swayze en Jennifer Grey in 'Dirty Dancing' via TMDB
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsDirty Dancing (1987)

Lees ook: Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield te zien in nieuwe trailer 'Judas and the Black Messiah'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten