'John Wick 5' nu al bevestigd door Lionsgate

'John Wick 5' nu al bevestigd door Lionsgate
7 augustus 2020 om 12:05

Na de eerdere successen van John Wick (2014) sinds de lancering in 2014, is het niet gek dat hoewel Chapter 4 nog niet eens uit is, nu ook bekend is gemaakt dat Chapter 5 het groene licht heeft gekregen.

Lionsgate bracht dat nieuws naar buiten via ceo John Feltheimer. Hij liet weten dat het vierde en vijfde deel hoogstwaarschijnlijk achter elkaar gefilmd gaan worden, zodra de agenda van hoofdrolspeler Keanu Reeves dat toelaat.

Als alles volgens plan was verlopen dan zou John Wick: Chapter 4 (2022) op 21 mei 2021 zijn uitgebracht. De coronacrisis leidde er echter toe dat Reeves langer bezig was met het opnemen van The Matrix 4 (2021), waardoor John Wick Chapter 4 een heel jaar werd vertraagd.

John Wick verraden

Lionsgate wist echter het beste te maken van een slechte situatie door niet alleen een vijfde deel vast te leggen, maar ook door de tijd te blokkeren om de twee films achter elkaar op te nemen. Paramount Pictures deed het begin 2019 op dezelfde manier door Mission: Impossible 7 (2021) en Mission: Impossible 8 (2022) achter elkaar te filmen.

Omdat John Wick: Chapter 4 en John Wick: Chapter 5 achter elkaar gefilmd gaan worden is de kans groot dat de uiteindelijke release pas in 2023 staat te gebeuren. Maar laten we niet vergeten dat de laatste twee Matrix-films binnen zes maanden na elkaar uitkwamen, wellicht kan Reeves ook hier iets betekenen

In John Wick 3: Parabellum (2019) was te zien hoe John Wick schijnbaar werd verraden door Winston (Ian McShane), voor dood werd achtergelaten en uiteindelijk werd gered door Bowery King (Laurence Fishburne). Beiden zullen dus in de aankomende twee films een behoorlijke appel te schillen hebben met The Hightable.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Keanu Reeves in 'John Wick: Chapter 3 - Parabellum' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsJohn Wick 3: Parabellum (2019)

Lees ook: Nieuwe 'Dirty Dancing'-film in de maak met rol voor Jennifer Grey

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten