Opnames van Nederlandse film over pesten gestart

Opnames van Nederlandse film over pesten gestart
10 augustus 2020 om 14:21

Nadat het coronavirus de planning voor de nieuwe Nederlandse film Wending (2020) overhoop haalde, zijn nu eindelijk de opnames gestart. Binnen achttien draaidagen wordt de gehele film opgenomen. We hopen dat ze genoeg ventilatoren op de set hebben.

Filmmaker Joop Kessels uit Heeze kwam met het idee voor Wending nadat hij verhalen hoorde over kinderen die gepest worden. Het deed de man veel, vooral de langdurige gevolgen van het pesten grepen hem aan. De film hoopt jongeren te confronteren met de consequenties van hun daden.

Oorspronkelijk zou het project in maart al van start gaan, maar vanwege de landelijke lockdown was dit toen niet mogelijk. Inmiddels, vanwege het versoepelen van de maatregelen, zijn opnames weer mogelijk.

Wij denken dat het op een verantwoorde manier kan. Wij zullen bijvoorbeeld ook een speciale 'coronamedewerker' op de set plaatsen, die zich volledig focust op het naleven van alle maatregelen.

Initiatiefnemer Geert Bukkems

De opnames vinden plaats op verschillende locaties in Someren, Heeze en Asten met behulp van honderd vrijwilligers. In Wending zitten Max en Floor samen in een klas. Floor wordt naarmate het schooljaar vordert steeds vaker slachtoffer van pesten. Max is niet geheel onschuldig hierin. Door hun speciale band krijgen hun levens plots, hoe kan het ook anders met zo'n titel, een grote wending.

Wending is vanaf 2021 te zien in lokale theaters en wordt daarnaast ook verspreid op scholen door het hele land.

Wending (2020)
Een film over pesten en de effecten ervan op mensen.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Bioscoop FilmsWending (2020)

Lees ook: Nederlandse cast 'Bigfoot Family' bekend

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten