Nieuw op Amazon Prime Video: Daniel Kaluuya in 'Queen & Slim'

Nieuw op Amazon Prime Video: Daniel Kaluuya in 'Queen & Slim'
10 augustus 2020 om 14:59

Vanaf vandaag kijk je op Amazon Prime Video naar de heftige film over politiegeweld en racisme in de VS: Queen & Slim (2019). Niemand minder dan Daniel Kaluuya en Jodie Turner-Smith spelen samen de hoofdrollen.

Als Slim (Kaluuya) en Queen (Turner-Smith) terug naar huis rijden na een date worden ze staande gehouden door een politieagent. De aanhouding loopt enorm uit de hand als Slim vraagt of het wat sneller kan. Hij schiet uiteindelijk uit zelfverdediging de agent neer. Ze vluchten, waarna er een klopjacht op hen volgt. Een video van het incident gaat het hele internet over.

Bekijk hier de trailer van Queen & Slim:

De film is ontzettend actueel door het huidige debat omtrent racisme en politiegeweld naar aanleiding van de dood op George Floyd. Queen & Slim is desalniettemin een fictief verhaal.

Scenarioschrijver Lena Waithe vertelt dat ze inspiratie voor het verhaal vond in het boek A Million Little Pieces van schrijver James Frey. De auteur sloeg zelf het aanbod af om te helpen met het script. Waithe onthult dat ze zich niet liet beïnvloeden door commentaar van witte mensen. Alleen feedback van Zwarte kijkers verwerkte ze.

Kaluuya kennen velen van zijn Oscarwinnende optreden in Get Out (2017). Daarnaast speelde hij in films als Black Panther (2018), Kick-Ass 2 (2013) en Widows (2018). Turner-Smith is relatief nieuw in de acteerwereld en speelde eerder in de serie Nightflyers (2018– ).

Queen & Slim is nu te zien op Amazon Prime Video. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je hier terecht.

Queen & Slim (2019)
7.1
Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Queen & Slim' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand FilmsQueen & Slim (2019)

Lees ook: Opnames van Nederlandse film over pesten gestart

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten