Netflix breidt het Premium-abonnement uit: meer downloads en beter geluid

Netflix breidt het Premium-abonnement uit: meer downloads en beter geluid

Netflix is druk in de weer om hun abonnementen te herzien en binnenkort mogelijk reclame te introduceren in de vorm van een goedkoper abonnement. Ook het delen van je account wordt binnenkort moeilijker gemaakt, maar voor nu kondigt Netflix een positieve verandering aan: de functies van het Premium-abonnement worden vandaag uitgebreid.

Meer downloads

Tot voor kort kon je met een Premium-account films en series downloaden op vier verschillende apparaten. Vanaf vandaag is dat verhoogd naar zes apparaten. Volgens Netflix is dit nu nodig omdat "mensen meer dan ooit verbonden zijn via meerdere apparaten".

Ruimtelijke audio

Bij het Premium-abonnement hoorde al 4K-beeldkwaliteit, HDR en Dolby Atmos® en nu komt daar ook ruimtelijke audio bij. Volgens de streamingdienst zorgt deze nieuwe functie voor "een meeslepende, filmische geluidservaring op elk apparaat zonder dat er extra apparatuur nodig is". De functie werkt dus zowel op je tv, computer, tablet en telefoon.

Ruimtelijke audio is echter niet bij elke titel beschikbaar. Voor nu bij 'slechts' 700 Netflix-films en -series, waaronder Stranger Things (2016– ), The Watcher (2022– ), Wednesday (2022– ) en Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022). Alle titels waarbij ruimtelijk audio beschikbaar is, vind je door op Netflix naar 'spatial audio' te zoeken. Via onderstaande video kun je zelf het verschil horen.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws