Hans Zimmer maakt lange versie van Netflix's 'ta-dam'-thema voor in de bioscoop

Hans Zimmer maakt lange versie van Netflix's 'ta-dam'-thema voor in de bioscoop
12 augustus 2020 om 16:33

Alles wat Hans Zimmer aanraakt veranderd in goud, zo lijkt het wel. De meervoudig bekroonde filmmuziekcomponist weet zelfs van het korte 'ta-dam'-thema van Netflix een spectaculaire introtune te maken.

Het nieuwe thema is voor Netflixfilms die in de bioscoop te zien zullen zijn. Het korte tweetonige geluid wat je nu in je woonkamer hoort, is te kort voor in een filmtheater, en past ook niet zo goed bij een bioscoopbezoek. Maar de nieuwe variant wel!

Het inmiddels voor veel mensen herkenbare geluid was voor het eerst te horen in de laatste aflevering van het tweede seizoen van House of Cards (2013–2018), waarin Kevin Spacey in zijn rol van Frank Underwood twee keer met zijn vuist op tafel slaat. Spacey verloor later zijn rol in die serie, nadat hij door meerdere personen beschuldigd werd van seksueel misbruik.

Netflix heeft een aantal van de films uit hun eigen stal in bioscopen in première gebracht voordat ze op het platform verschenen, waaronder The Laundromat (2019) en The Irishman (2019).

Wil je meer weten over de iconische twee tonen? De podcast Twenty Thousand Hertz maakte er een aflevering over:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Netflix Bioscoop

Lees ook: Martin Scorsese tekent bij AppleTV+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten