Meer dan Luther: de 5 beste films op Netflix met Idris Elba in de hoofdrol

Meer dan Luther: de 5 beste films op Netflix met Idris Elba in de hoofdrol

Heb jij na het zien van Luther: The Fallen Sun (2023) ook meer behoefte aan Idris Elba op je scherm? Naast zijn nieuwe optreden als detective John Luther schittert de Britse acteur in nog veel meer films op Netflix. Onderstaande vijf films zijn de beste met Elba in de hoofdrol.

Handige Netflix-pagina's:

5 The Dark Tower

The Dark Tower (2017)
5.6
Kijk op Netflix • De wereld van Roland Deschain (Idris Elba) valt uit elkaar. Deze werd ooit gekenmerkt door magie en technologie, maar beiden lijken slechts relieken uit het verleden.

De helderziende Jake Chambers (Tom Taylor) droomt over een kwaadaardige man in het zwart: een tovenaar die monsters commandeert en de kracht in de geest van kinderen met gaven zoals die van Jake gebruikt om de Dark Tower op het kruispunt van het multiversum aan te vallen. Wanneer zijn visioenen hem naar een portaal in een andere wereld leiden, sluit hij zich aan bij Roland Deschain (Idris Elba), de laatste revolverheld die gezworen heeft de Tower te beschermen en de man in het zwart te verslaan.

4 Concrete Cowboy

Concrete Cowboy (2020)
6.3
Kijk op Netflix • Wanneer een moeilijke tiener (Caleb McLaughlin) de zomer in North Philadelphia doorbrengt, wordt hij heen en weer geslingerd tussen de criminele kant van de stad en de levendige stadscowboy-subcultuur van zijn vervreemde vader (Idris Elba).

De 15-jarige Cole (Caleb McLaughlin) uit Detroit is een moeilijke tiener en moet bij zijn vader (Idris Elba) in Philadelphia gaan wonen. Hier wordt hij heen en weer geslingerd tussen de criminele kant van de stad en de stadscowboys. Als de stad besluit dat de cowboys en hun paarden niet langer welkom zijn, moeten Cole en zijn vader samen met de stadcowboys opkomen voor hun bestaan.

3 Bastille Day

Bastille Day (2016)
6.3
Kijk op Netflix • Als zakkenroller kom je rare dingen tegen. Maar zelfs de ervaren Michael Mason (Richard Madden) ziet niet aankomen dat er een bom in het tasje zit dat hij rolt in Parijs.

Michael Mason (Richard Madden, een zakkenroller die in Parijs woont, steelt een tas met een teddybeer erin. Zich niet realiserend dat het speelgoed een tijdbom bevat, gooit hij het opzij in een drukke straat. In een apart CIA-onderzoek ontdekt de onhandelbare agent Sean Briar (Idris Elba) het echte verhaal achter de "terroristische aanslag" van Mason. De twee mannen, aan verschillende kanten van de wet, werken samen om de corrupte leden van het ministerie ten val te brengen.

2 The Harder They Fall

The Harder They Fall (2021)
6.6
Kijk op Netflix • Nat Love ontdekt dat de man die zijn ouders twee decennia geleden heeft vermoord, uit de gevangenis wordt vrijgelaten.

In The Harder They Fall ontdekt de bandiet Nat Love (Jonathan Majors) dat zijn vijand Rufus Buck (Idris Elba) is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij trommelt zijn bende op om Rufus op te sporen en wraak te nemen. Onderdeel van het team zijn Stagecoach Mary, tevens zijn ex, de opvliegende Bill Pickett en de snel schietende Jim Beckwourth. Maar Rufus is niet alleen. De bende van Nat moet het ook opnemen tegen zijn gevaarlijke handlangers.

1 Beasts of No Nation

Beasts of No Nation (2015)
7.7
Kijk op Netflix • Agu is een jongen die gedwongen wordt om zich bij een groep militanten te voegen, in een West-Afrikaans land. Zijn vader wordt vermoord, zijn moeder en zuster zijn spoorloos en hij moet deelnemen aan een leven van geweld en wreedheden.

De oorlogsfilm speelt zich af in West-Afrika en vertelt het verhaal van Agu (Abraham Attah). De jeugd van de jonge dorpeling wordt doorbroken wanneer legertroepen uit de hoofdstad aankomen om een opstand tegen het corrupte regime van het land de kop in te drukken. Terwijl het leger in een reeks gevechten verwikkeld raakt, wordt Agu gepromoveerd van munitiedrager tot gewapend soldaat.

Beeld: Still 'The Harder They Fall' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws