Perfecte Rotten Tomatoes-score voor nieuwe Netflix-serie na eerste voorvertoningen

Perfecte Rotten Tomatoes-score voor nieuwe Netflix-serie na eerste voorvertoningen

De verwachtingen voor de nieuwe Netflix-serie Beef (2023) zijn hooggespannen. Dat kun je tenminste stellen als je kijkt naar de rode 'tomatometer' van het beoordelingsplatform Rotten Tomatoes. Na een aantal voorvertoningen zijn recensenten het erover eens dat de serie een perfecte score verdient.

Verkeersincident

In de kersverse komedieserie, die wel pas volgende week op Netflix verschijnt, zet een schijnbaar onbenullig verkeersincident de levens van twee vreemdelingen op hun kop. De hoofdrollen worden gespeeld door Steven Yeun (Minari (2020), vorige zomer nog te zien in Nope) en Ali Wong (American Housewife).

Still 'Beef' via Netflix/Andrew Cooper
Still 'Beef' via Netflix/Andrew Cooper

Ontwapenende empathie

Beef werd eerder deze maand voorgesteld aan (Amerikaanse) pers op het festival South by Southwest, en de reacties van de gelukkige aanwezigen beloven veel goeds. Op Rotten Tomatoes staat de meter op dit moment op de maximale 100 procent, en de recensent van The Hollywood Reporter noemt de serie "een feest van scherpe komedie, wilde verrassingsmomenten en ontwapenende empathie".

Still 'Beef' via Netflix/Andrew Cooper
Still 'Beef' via Netflix/Andrew Cooper

Dan maar een samenwerking

Beef wordt geproduceerd door het succesvolle productiebedrijf A24, maar het is vooral Netflix dat met de serie hoopt uit te pakken. De streamingdienst ligt de laatste jaren vrijwel constant verlegen om kwaliteitsinjecties, en als het niet lukt met eigen content, dan moet het maar in een onderhandelde samenwerking met het bedrijf dat dit jaar de Oscarwinnaar leverde.

Beef (2023)
8.1
Kijk op Netflix • Een geval van verkeersagressie tussen twee vreemden, een onsuccesvolle aannemer en een ontevreden ondernemer, leidt tot een vete die het slechtste in hen naar boven haalt.

Vanaf 6 april kun je zelf op Netflix checken of Beef inderdaad zo'n succes is.

Beeld: Still 'Beef' via Netflix/Andrew Cooper
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixBeef (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws