Tweede 'House of the Dragon'-seizoen krijgt minder afleveringen: makers kijken vooruit

Tweede 'House of the Dragon'-seizoen krijgt minder afleveringen: makers kijken vooruit

De HBO Max-hitserie House of the Dragon (2022– ) zal komend seizoen een tweetal minder afleveringen tellen. Gelukkig is er ook goed nieuws: volgens Deadline is de inkrimping deel van een langetermijnplan voor de show, waarbij de makers er al serieus aan denken om seizoen drie groen licht te geven.

Minder afleveringen

Toen HBO afgelopen zomer bekend maakte dat House of the Dragon een vervolg zou krijgen, vulden ze dat nieuws nog niet aan met een overzicht van de afleveringen. Inmiddels weten we meer, en het tweede seizoen van de serie zal dus 'maar' uit acht afleveringen bestaan, waar seizoen 1 nog tien afleveringen telde.

Still 'House of the Dragon' via HBO Max
Still 'House of the Dragon' via HBO Max

Langetermijnplan

Volgens een woordvoerder van HBO is de beslissing genomen op basis van 'narratieve' overwegingen, en is er dus geen financieel motief. Wel stelt Deadline dat er een langetermijnplan voor de serie is, en dat de inkrimping in dat plaatje past: de makers zouden goed op weg zijn een derde seizoen groen licht te geven, en beogen daarbij een totale loopduur van drie of zelfs vier seizoenen. In ruil voor dat nieuws zullen veel liefhebbers ongetwijfeld graag twee afleveringen inleveren.

Still 'House of the Dragon' via HBO Max
Still 'House of the Dragon' via HBO Max

Eerst maar dat tweede seizoen

In een later stadium zal moeten blijken of er daadwerkelijk een derde (en misschien ook een vierde) seizoen van de successerie geproduceerd zal worden. Op dit moment staan eerst de opnames van seizoen 2 gepland: deze starten zeer binnenkort in het Verenigd Koninkrijk, en moeten uiteindelijk volgende zomer tot de acht nieuwe afleveringen leiden.

House of the Dragon (2022‑ )
8.5
Kijk op HBO Max • 'House of the Dragon' is een prequelserie van 'Game of Thrones'. In de serie staat de Targaryen-dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan 15 draken onder haar controle.

HBO-overzicht

Het eerste seizoen van House of the Dragon check je uiteraard nog steeds op HBO Max. Kijk hier voor het volledige titeloverzicht van deze streamingdienst.

Beeld: Still 'House of the Dragon' via HBO Max
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series HBO MaxHouse of the Dragon (2022– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws