Nieuwe Martin Scorsese-film met Leonardo di Caprio en Robert De Niro dit najaar in de bioscoop

Nieuwe Martin Scorsese-film met Leonardo di Caprio en Robert De Niro dit najaar in de bioscoop

We weten al een aardig tijdje dat er een nieuw misdaadepos van Martin Scorsese aan zit te komen, maar inmiddels hebben we eindelijk zicht op een releasedatum. Hoewel Killers of the Flower Moon (2023) is gemaakt voor Apple TV+, zal de film eerst nog in de bioscoop te zien zijn.

FBI-directeur

Killers of the Flower Moon gaat over een groot onderzoek naar een serie moorden binnen een indianenstam. Het onderzoek liep tijdens de ambtstermijn van de befaamde FBI-directeur J. Edgar Hoover, die vanaf de oprichting in 1935 aan het hoofd van de organisatie stond, maar ook al leiding gaf aan de institutionele voorloper, de BOI. Opvallend is dat Leonardo di Caprio, een van de hoofdrolspelers naast Robert de Niro (The Irishman (2019)), Hoover al eens speelde in Clint Eastwoods biopic J. Edgar (2011).

Still 'J. Edgar' via TMDb
Still 'J. Edgar' via TMDb

Hoofdverdachte

In Killers of the Flower Moon speelt hij een ander personage, namelijk dat van Ernest Burkhart. Burkhart was in de jaren '20 een van de hoofdverdachten van de moorden, die alles te maken hadden met de olierijkdom van de stamfamilies. Naast Di Caprio en De Niro zullen ook Jesse Plemons (die redelijk recent ook al in een andere bioscoopfilm over de FBI speelde) en Lily Gladstone in de film te zien zijn.

Eerst op groot doek

Een nieuwe film van de 'Goodfellas'-regisseur hoort natuurlijk op het grote doek thuis, en gelukkig betekent de geplande Apple TV+-release van Killers of the Flower Moon niet dat de film aan de bioscoop voorbij gaat. In oktober zorgt Paramount in de Verenigde Staten voor distributie, en in Nederland kan Universal de film gaan vertonen. Enige tijd later komt Apple TV+ met de streamingrelease; hiervan is nog geen datum bekend.

Killers of the Flower Moon (2023)
9.5
Leden van de Osage-stam in de Verenigde Staten worden onder mysterieuze omstandigheden in de jaren 20 vermoord en veroorzaken daardoor een groot FBI-onderzoek waarbij J.

Cannes

De Nederlandse release staat momenteel gepland op 19 oktober. Killers of the Flower Moon gaat in mei waarschijnlijk al in wereldpremière op het filmfestival van Cannes.

Beeld: Still 'Killers of the Flower Moon' via Apple TV+
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films Apple TV+Killers of the Flower Moon (2023)

Meer Apple TV+

Meer Apple TV+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws