Disney+ groeit tot 28,6 miljoen abonnees in 3 maanden

Disney+ groeit tot 28,6 miljoen abonnees in 3 maanden
5 februari 2020 om 10:14

Disney voegde al 10 miljoen gebruikers toe op de eerste dag toen streamingplatform Disney+ lanceerde. Nu lijken The Mandalorian (2019– ) en Baby Yoda alweer miljoenen meer gebruikers binnen te halen voor het platform. In slechts drie maanden tijd heeft Disney+ 28,6 miljoen abonnees binnengehaald, voor een groot gedeelte dankzij de Star Wars- en Marvel-franchises.

Streamingdienst Disney+ heeft de 28,6 miljoen abonnees vergaard in slechts drie maanden tijd. De relatief nieuwe dienst – die Disney op 12 november vorig jaar lanceerde – had op de dag van lancering dus al 10 miljoen abonnees. Veel van dat succes en het succes daarna kan worden toegeschreven aan de overweldigende populariteit van Star Wars. The Mandalorian, de eerste liveaction Star Wars-serie kwam direct de dag uit toen Disney+ lanceerde.

Disney's overname van $ 4,05 miljard van Lucasfilm in 2012 (eigenaar van de rechten van Star Wars) bracht veel aandacht naar het bedrijf dat tegenwoordig eigenaar is van meerdere bekende studio's en franchises. Naast de klassieke Disney- en Pixar-titels zijn er ook Marvel- en Star Wars-films op Disney+ te zien.

Hierop voortbouwend ontwikkelt Disney nu twee andere Star Wars-series en een overvloed aan films en series die zich afspelen in het reeds gevestigde Marvel Cinematic Universe. Dit alles, samen met de studio's die ze van Fox hebben gekocht en alle titels die daarbij horen, zal Disney+ de komende jaren nog genoeg content uit gaan brengen voor het groeiende aantal kijkers.

Disney+ is op dit moment alleen beschikbaar in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. De komende jaren wordt de dienst verder uitgebreid en komen ook andere landen in Europa en Latijns-Amerika en India aan de beurt.

Meer over:

Video on demand Disney+

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…