Stephen Kings nieuwste horrorfilm is zijn meest bekeken verhaal sinds vier jaar

Stephen Kings nieuwste horrorfilm is zijn meest bekeken verhaal sinds vier jaar

Het zijn weer lucratieve en goede tijden voor schrijver Stephen King. De film The Boogeyman (2023), gebaseerd op Kings gelijknamige korte verhaal, heeft het hoogste openingsweekend voor een King-film sinds jaren. Sinds Doctor Sleep (2019) deed geen enkele King-film het zo goed als deze.

Een mysterieuze entiteit

The Boogeyman is geregisseerd door Rob Savage en volgt een familie die gekweld wordt door een mysterieuze entiteit die op de loer ligt in de duisternis van hun huis. Hij heeft het gemunt op mensen die verdriet, tragedie en wanhoop doormaken. De film met rollen voor onder meer Sophie Thatcher, Chris Messina, Vivian Lyra Blair, David Dastmalchian en Marin Ireland, heeft tot nu toe gemengde kritieken ontvangen, maar tot dusverre heeft dat geen negatief effect gehad op de opbrengst. Het lijkt erop dat er hoe dan ook interesse is in films gebaseerd op verhalen van de enige echte King.

Copright 2023 20th Century Studios.
Copright 2023 20th Century Studios.

De reden achter The Boogeymans succes

Een deel van de reden dat The Boogeyman de best scorende King-film is van de afgelopen jaren, is dat enkele van de auteurs recente en meest prominente projecten niet in première zijn gegaan in de bioscoop. Zo vormt bijvoorbeeld de vorig jaar verschenen Netflix-film, Mr. Harrigan's Phone (2022) dus geen concurrentie, evenmin als de HBO hit The Outsider (2020).

Copright 2023 20th Century Studios.
Copright 2023 20th Century Studios.

Binnenkort te verschijnen King-producties

Hoewel The Boogeyman voor nu even de best scorende King-film van de afgelopen jaren is, kan dit succes snel weer worden ingehaald door binnenkort te verschijnen films die ook gebaseerd zijn op de verhalen van de beroemde thrillerauteur. Zo wordt verwacht dat Salem's Lot (2023) populair zal worden bij het publiek. Behalve Salem's lot liggen er nog meer successen in het verschiet, waaronder The Life of Chuck met Mark Hamill in de hoofdrol.

The Boogeyman (2023)
6.0
Een 16-jarig meisje en haar jongere zus maken een periode van rouw mee na het overlijden van hun moeder. Hun vader is psycholoog en ontvangt op een dag de vreemde klant Lester Billings bij hem thuis, wiens kinderen overleden zijn.

The Boogeyman draait nu in de bioscoop.

Beeld: Copright 2023 20th Century Studios.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsThe Boogeyman (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws